– Vi har ikke rally på Ekholt

Knut-Eigil Nesselquist

Knut-Eigil Nesselquist

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerEkholt har hatt for vane å produsere gode fotballspillere. Men jammen tror jeg ikke vi kan stå bak noen lovende rallytalenter, også.

I hvert fall hvis jeg skal tolke måten det kjøres på i mitt eget nærmiljø.

Både Carlbergveien, og da spesielt «fartsetappen» ned mot Carlberg gård, Ekholtveien og smågatene i nærmiljøet er nemlig utsatt for hasardiøs og uvettig kjøring, helt uten omtanke for omgivelsene. Og dessverre er det ofte ungdommer som står bak – på to eller fire hjul! Våryre, ferske sjåfører som kommer rett fra trafikalt grunnkurs, totalt blottet for hvor grensen for godkjent desibel går, med ny scooter mellom fingrene, og visshet om at de oppfyller alle krav til å ikle seg tittelen «King of the road». Når de ser en fartshump opptrer de som om de skulle vært Robert Johansson på hjul, og bruker kulen som rampe for et luftig svev der de heller burde vist at de skjønner at veipuppen er der av en grunn. Faktum er at ingen av dem er i nærheten av å være voksne nok til å gro en bart som den norske skiflygeren.

Hva så med oss gamle? Er vi plettfrie i trafikken? Selvsagt ikke. På travle dager glemmer vi oss like ofte, tråkker gasspedalen litt for langt inn og er litt uoppmerksomme der vi burde vært mer våkne. Det er ting å forbedre hos oss alle!

Neste helg er det Ekholt Cup: 133 lag med små fotballbarn og tilhørende supportere i fri flyt. Det kan bli totalt 4000 mennesker rundt fotballanlegget på to dager, i utgangspunktet et lykkelig kaos. Det betyr også at det nesten ikke er plass til å komme fram motorisert, og det betyr i hvert fall at det må utvises stor forsiktighet uansett alder, på to eller fire hjul.

Jeg håper både cuphelgen – og tiden før og etter – går uten ulykker, og at alle skjønner hva som må til for at det ønsket skal oppfylles.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags