Eldreomsorg: La behov avgjøre

Ansvar: Omsorgen for eldre er viktig:

Ansvar: Omsorgen for eldre er viktig: Foto:

Av
DEL

DebattVi er godt inn i 2019 og våren står for dør. Før noen aner det er det plutselig sommer, og rett etter en forhåpentligvis varm og god sommer så starter valgkampen. Som lokalpolitiker er valgkamp noe man gleder seg til. Endelig får man muligheten til å møte velgerne og fortelle om de løsningene og sakene man går til valg på. Det som derimot ikke er like gøy er at eldreomsorg etter alt å dømme kommer til å bli en viktig sak også denne valgkampen.

Eldreomsorg er blant de aller viktigste områdene til en kommune, og fortjener sånn sett oppmerksomhet. Likevel er det skuffende at vi har viet såpass mange valgkamper til å snakke om at omsorgstjenestene rundt omkring i Kommune-Norge ikke er gode nok. Moss kommune er intet unntak, og fortsatt så hersker det liten tvil om at eldreomsorgen i Moss ikke er optimal. Det samme gjelder Rygge kommune.

Da FrP inntok regjeringskontorene i 2013 fikk vi gjennomslag for et forsøksprosjekt kommunene kunne søke om å delta i. Kommunene som søkte, og som fikk delta i forsøksordningen, slapp å betale for eldreomsorgen selv. Staten tok regningen, og finansierte dermed hele eldreomsorgen for kommunen.

Ingen eldre i nye Moss kommune skal trenge å bekymre seg for kvaliteten på tjenesten de skal motta. Det bør være en selvfølge at de som har vært med på å bygge opp kommunen vår skal få en verdig alderdom.

Viktigst av alt skal ikke de eldre frykte at dårlig kommuneøkonomi skal være det som står i veien for en trygg og god alderdom. Av den grunn har Moss Frp foreslått at også Moss kommune burde søke om å være en del av forsøksordningen der staten betaler for eldreomsorgen. Dessverre ble dette forslaget stemt ned av de andre partiene.

Erfaringene fra kommunene som valgte å være med i forsøksordningen er positive. Hobøl kommune i Indre Østfold var en av kommunene som deltok i ordningen, og de forteller selv at de opplever at ordningen har påvirket kommunen positivt. Os kommune i Hordaland sier det samme, og sier i tillegg at ordningen har gjort det enklere å forstå behovet til hver enkelt pleietrengende.

Moss Frp går til valg på en verdig eldreomsorg. Vi ønsker oss en kommune der våre eldre får den hjelpen de trenger og har krav på, men ikke minst at de er fornøyd med tjenesten.

Skal vi klare å levere den beste omsorgen for våre pleietrengende trenger vi økonomisk forutsigbarhet, og hvorfor lar vi ikke de som sitter på «pengesekken» betale regningen?

Nemlig den norske stat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags