Om gjenåpning av Rygge

Bildet viser siste avgang på Moss Lufthavn Rygge. Foto: Terje Holm

Bildet viser siste avgang på Moss Lufthavn Rygge. Foto: Terje Holm Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattJan Greger Værøy-Olsen utfordrer meg i Moss Avis på hvorfor han ikke ser meg i media når det gjelder Rygge flyplass' fremtid. Svaret på det er veldig enkelt. Når vi sitter i posisjon så er ikke arbeidsformen å få de feteste overskriftene i mediene. Jeg er opptatt av å få til løsninger og da er dialog, samtaler, møtepunkt og direkte kontakt et mye bedre virkemiddel. Opposisjonen er ofte de som er mest synlige i media. Siden de ikke har den samme tilgangen til dialog bruker de naturlig nok media i langt større grad. Men det er ikke slik at de av den grunn får mest gjennomslag, det er heller stikk motsatt.

Jeg deler målet til Værøy-Olsen og følgerne til Facebookgruppen «Venner av Rygge» om å få gjenåpnet den sivile flyaktiviteten på Moss lufthavn Rygge. Derfor har jeg også det siste året hatt flere møter med dagens eiere av terminalbygget, andre som ønsker å komme i posisjon til å overta terminalbygget, samferdselsministeren og forsvarsministeren for å nevne noen. Ingen av disse møtene har det vært naturlig å fronte i media.

Gjennom min posisjon i Høyre har jeg også bidratt til å vri innretningen på flypassasjeravgiften og til å sikre at taxfree salget på norske flyplasser skal fortsette som i dag. Begge deler har vi lykkes med.

Det er nok mange flere enn de man ser i avisspaltene som jobber for en gjenåpning på Rygge. Så må vi alle bidra til at prosesser som ikke egner seg i media forblir utenfor søkelyset på den ene siden. Og på den andre siden må vi bli flinkere til å fortelle om de positive prosessene vi medvirker til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags