Eldreomsorg: – Ja til trivsel

Av
DEL

DEBATTTidligere denne måneden var Moss Frp på besøk på Solitun «seniorpensjonat», blant annet for å lære mer om hva de driver med og hva slags tilbud de gir til sine beboere. Solitun er ikke et sykehjem eller en institusjon, men et privat drevet «pensjonat» for seniorbefolkningen. Solitun får ikke støtte av det offentlige.

I det vi gikk inn i bygningen fikk jeg en hjemmekoselig følelse og det ble tydelig for meg at de ansatte og beboerne sammen har gjort en god jobb med å gjøre dette til et hjem. Dette fikk vi bekreftet flere ganger under besøket. Beboerne får hjemmelaget mat hver eneste dag, og alt lages fra bunnen av. Beboerne har valgfrihet og de bor rett og slett hjemme.

Nettopp private initiativer som dette bør kommunen se til. Her er det mye kommunen kan lære og det er mye som kan kopieres og implementeres i kommunale institusjoner. Frp er opptatt av at de eldre ikke skal grue seg til alderdommen. Å motta tjenester fra kommunen skal oppleves som smidig, trygt og den enkelte beboer sitt behov skal være i fokus.

I budsjettforslaget Moss Frp la fram i bystyret i fjor så ga vi et tydelig signal til våre eldre om at vi ønsker å ha fokus på kvalitet og trivsel i eldreomsorgen. Vi fremmet blant annet forslag om å bevilge 500.000 kroner ekstra til trivsel og aktivitet for våre eldre. Vi lover å fortsette med satsingen etter valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags