– Vi lytter til folk og bedrifter

Siv Jensen, Finansminister

Siv Jensen, Finansminister

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTNå vil man kunne få personalrabatter og gaver av jobben for inntil 10 000 kroner uten å skatte av det.

De nye skattereglene for frynsegoder gir tydelige og mer rettferdige regler samtidig som de fortsatt gir mulighet til å gi ansatte romslige skattefrie rabatter på varer og tjenester som bedriften omsetter. De gamle reglene var uklare og praksis hadde sklidd ut. Da ble det vanskelig å gjøre rett. Slik skal det ikke være.

Jeg kjemper for lavere skatter og avgifter og er opptatt av å lytte til folk og bedrifter. Etter å ha fått mange innspill gjør vi nå endringer i reglene for skatt på personalrabatt og gaver. Vi gjør endringer slik at flere kan få skattefrie gaver og rabatter fra jobben. Dette betyr at frivillige på festival ikke trenger å skatte av festivalpass, at kinoansatte fortsatt kan få gratis kinobilletter, og at bussjåfører og ansatte i klesbutikker kan beholde mye av rabattene sine.

Med de nye reglene kan frivillige på festival motta festivalpass og andre frynsegoder (mat, klær o.l. som selges på festivalen) for inntil 10 000 kroner helt skattefritt. Det samme gjelder hvis du jobber på teater eller kino – du kan få billetter for inntil 10 000 kroner skattefritt. For deg som jobber i butikk eller bedrift og mottar personalrabatt fra arbeidsgiver, fjerner vi vilkåret om maksimalt 50 prosent rabattsats.

Det betyr at ansatte kan få 25 prosent skattefri rabatt på varer med en omsetningsverdi på 32 000 kroner. Alternativt 50 prosent skattefri rabatt på varer med omsetningsverdi på 16 000 kroner eller 100 prosent skattefri rabatt på varer med omsetningsverdi på 8 000 kroner i den butikken eller bedriften hvor de jobber. I tillegg kan det gis gaver til en verdi av 2000 kroner under gaveregelen.

For fribilletter i transportnæringen utsetter vi innføringen av regler om beløpsgrenser til 1. juli i år. Dette vil gi næringen tid til å endre fribillettordningene slik at de bedre kan tilpasses de ansattes behov.

Videre skal vi lytte til næringslivet, og gjøre reglene enklest mulig å følge.

Det var et behov for klarere regler på dette området, og hovedtrekkene i reglene Stortinget har vedtatt ligger fast. De sørger for et mer rettferdig skattesystem, og er klargjørende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags