Om tyveri og andre alvorlige hendelser i kommunale og private omsorgstjenester

INSTITUSJON:  Ekholt helse- og omsorgssenter er blant stedene som er omtalt i sakskomplekset Moss Avis har skrevet om.

INSTITUSJON: Ekholt helse- og omsorgssenter er blant stedene som er omtalt i sakskomplekset Moss Avis har skrevet om. Foto:

Av
DEL

LeserbrevEllen B. Wickstrand tar opp tyveri som ansatte gjør overfor mottakere av omsorgstjenester i Moss Avis 3. oktober. Det er mange og alvorlige problemer som rammer flere grupper.

Som ærlig ansatt blir man svært fortvilet over å bli mistenkeliggjort ved slike hendelser p.g.a andre ansattes uetiske og uakseptable adferd. Man blir lei av ledere som ikke griper mer fatt i situasjonene enn å si at nå har det vært en hendelse hos N.N. og der stopper ofte oppklaringen. Det er en unvikende, konfliktskapende og arbeidsmiljøbelastende ledelsekultur.

Det blir konflikter med de pårørende. Wickstrand fortalte om møte på møte med ledelsen for så å oppnå en viss bedring av forholdene en kort periode, men snart er alt tilbake i den gamle tralten igjen. «De (ledelsen) var vel lykkelige den dagen jeg ikke var der lenger» uttalte Wickstrand og hun har dessverre rett i sin påstand. Problemene blir ikke tatt på alvor, ledelsen finner ingen løsninger og uklulturen får fortsette.

Ofte vet både ledelsen og ansatte hvem som er tilbøyelige til å begå slike lovbrudd. Enkelte har vært der hvor hendelsene skjer igjen og igjen, men det finnes ingen håndfaste bevis for ugjerningen. I konkrete saker vil fagforeningen måtte forsvare det mistenkte medlemmet som nekter for kjennskap til saken.

Frustrasjonene øker i takt med stadig nye hendelser for alle involverte parter. Ledere og fagforeninger må få en annen tilnærming til hvordan problemene løses. De må ikke gå i skyttergraven og det holder ikke med beklagelse på beklagelse overfor de som rammes. Det må tenkes nytt for å få bukt med disse alvorlige problemene. De må tilegne seg kompetanse, verktøy og finne hvilke tiltak som må innføres for å oppnå løsninger på ugjerningene av hensyn til de som mottar omsorgstjenester, de pårørende og for ansatte.

Sakene under krever innlogging:

LES OGSÅ: – Mamma (95) har blitt frastjålet penger, smykker, verdigheten og tryggheten

LES OGSÅ: Tyverier fra eldre: Fikk tyverivarsel i våres, men Rygge kommune har ennå ikke politianmeldt saken

LES OGSÅ: Tyverietterforskningen på Melløs: – De ansatte er frustrerte og lei seg

LES OGSÅ: Tyverier fra eldre: – Akkurat samme leksa i Råde

LES OGSÅ: Tyverier fra eldre: – Hjemmehjelp stjal dopapir og Fjordland-produkter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags