Norge er en deltidsversting

Av
DEL

LeserbrevTo av tre ansatte i helse- og omsorgsektoren jobber deltid. For helsefagarbeidere er andelen heltidsstillinger som utlyses bare 15 prosent. Tall Fagforbundet har hentet inn viser tydelig at deltidskrisa er reell, og det må vi ta på alvor.

I Østfold er det per. 01.12.18 kun 40,7 prosent heltidsstillinger i helse, pleie og omsorg sektoren. Det er ikke bra for kommunen eller de ansatte. Unge, nyutdanna helsefagarbeidere trenger hele, faste stillinger å få livet og økonomien til å gå opp. Mange sliter med å få tilstrekkelig inntekt til å kunne etablere seg med hjem og familie. De fortjener en trygg hverdag der økonomien går opp uten å måtte jage vakter hver måned.

Deltidskrisa kan løses. De får det til i våre naboland. En fersk artikkel «Deltidsknuten» viser at Norge er deltidsverstingen i Norden. I Finland er det rundt 90 prosent heltid innen helse og omsorg. Danmark har økt sin andel heltidsstillinger med ti prosent fra 2005 til 2015. Norge utmerker seg ved at andelen som ønsker å jobbe flere timer er langt høyere enn de andre landene, og de yngste arbeidstakerne ønsker det mest.

Vi kommer til å mangle nesten 50 000 ansatte i helse- og omsorgssektoren innen 2035. Vi klarer ikke utdanne alle vi trenger. Derfor er heltid viktig, både for å få flere til å jobbe mer, og for å få flere til å utdanne seg. Det er vanskelig å få unge mennesker til å utdanne seg til 16,4 prosent stilling. Vi må tilby nyutdanna og de som jobber i sektoren trygge jobber det går an å leve av.

En heltidskultur handler også om å gi beboerne økt trygghet. Det gir trygghet å vite hvem som kommer på døra for å gi deg pleie. Det er en verdi å ikke måtte fortelle hva du trenger på nytt hver eneste dag. De ansatte må få tid nok med beboerne for å kjenne til deres behov.

Vi trenger politikere som tar deltidskrisa på alvor. Derfor oppfordrer Fagforbundet deg til å stemme på partier som vil jobbe for en heltidskultur. En heltidskultur skaper så mange positive effekter at det ikke lenger kan nedprioriteres. Hele, faste stillinger gir bedre kvalitet i tjenestene og trygghet og forutsigbarhet både for brukerne og for de ansatte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags