Folk flest ønsker private tilbud i helsesektoren

Marit Børud Kamark, listekandidat Moss Høyre

Marit Børud Kamark, listekandidat Moss Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevFolk flest ønsker private tilbud i helsesektoren

Marit Børud Kamark, listekandidat Moss Høyre

“Det er to gode ting i livet, tankefrihet og handlingsfrihet”, skriver den engelske forfatteren William Somerset Maugham.

Venstresidens privatiseringsskrekk begrenser handlingsfriheten til de av oss med omsorgsbehov. En undersøkelse gjennomført på vegne av NHO Service og Handel viser at folk flest ønsker privat initiativ velkommen – også innenfor det offentlige. Seks av ti mener det er riktig at private får konkurrere om å levere tjenester det offentlige har ansvar for. Hele 76 prosent ønsker selv å velge hvem de skal bruke når de trenger hjemmehjelp.

Venstresiden vil frata oss denne valgfriheten. I argumentasjonen mot fritt brukervalg i eldreomsorgen skriver SVs listekandidat i Moss Avis 17. juni, Anne Aga: «Vi vil ha en verdig eldreomsorg. Da må også de ansatte oppleve å bli behandlet med verdighet av arbeidsgiver. Dette gjelder lønns- og arbeidsforhold og mulighet for god faglig utvikling”.

La høstens kommunevalg dreie seg mer om brukerne av velferdstjenester enn om leverandørene og deres ansatte. De fleste av oss opplever at det å kunne velge mellom ulike tilbud er en verdi i seg selv. Når en fastlege har flere ukers ventetid er den private helsetjenesten et alternativ for mange. Volvats pasientlister består av flere enn Høyre-velgere. Det er heller ikke slik at det private skoletilbudet her i Moss bare benyttes av mine meningsfeller!

Privatiseringsskrekken på venstresiden bærer preg av ideologisk «oppheng». Brukerne ønsker valgfrihet! Moss Høyre setter brukeren i sentrum. Vi vil at alle innbyggere som trenger det skal ha tilstrekkelig med gode tilbud innen helse og omsorgsområdet og i størst mulig grad kunne velge hvem som skal gi omsorg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags