Blå klima- politikk fungerer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattFor å sikre norske arbeidsplasser, norsk konkurransekraft og norsk velferd på lang sikt, trenger vi en omstilling til et grønnere og mer fornybart samfunn – et grønt skifte.

Norge har gode forutsetninger for å lykkes med et grønt skifte. Vi har verdensledende teknologimiljøer, en kompetent og omstillingsdyktig arbeidsstokk og vi har økonomiske muskler. Politikernes oppgave er å legge til rette for at det skal lønne seg å velge miljøvennlig. I statsbudsjettet for 2019 gjør Høyre, Venstre og Frp nettopp det.

Klimautfordringene er en av vår tids største utfordringer og krever at vi tar i bruk ny teknologi, samarbeider internasjonalt og bruker skatter og avgifter for å belønne miljøvennlige løsninger. Høyre mener at Norge har teknologi, kompetanse og ressurser til å gå foran i det grønne skiftet. Det må være lønnsomt og det må skapes verdier for at det grønne skiftet skal lykkes. Derfor lager vi rammebetingelser og støtteordninger som hjelper bedriftene til å utvikle og prøve ut ny teknologi som kutter utslippene og øker konkurransekraften.

Forutsetningen for at vi klarer å utløse disse mulighetene er at bedriftene er lønnsomme. Dette er kjernen i det grønne skiftet. I den norske debatten høres det ofte ut som om det holder med noen doser idealisme og en slump med subsidier for å skape lavutslippssamfunnet, men det finnes verken nok idealisme eller subsidier til å bære et grønt skifte. Vi trenger bedrifter som forstår at de må ta ansvar, og vi trenger politikere som kan legge til rette for at de tar ansvar.

Vi har vist at vi har en stødig hånd i klimapolitikken, men vi har fortsatt store ambisjoner. Skal vi klare omstillingen til et bærekraftig og fornybart samfunn må vi spille på lag med industrien og de som lager verdier. Slik skaper vi fremtidens arbeidsplasser og et bærekraftig velferdssamfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags