Hvilken helhet, MDG?

Av
DEL

DEBATTHøyres Astrid Eliassen hadde nylig et leserinnlegg om skolepolitikk, som besvares av MDG. Eliassen opplever at debatten om ny togtrassè overskygger det meste, og at noen politikeres aksept av jernbanesaken forårsaker tilløp til hets fra andre.

MDG gir i sitt motinnlegg tilsvar på «alt», men egentlig ingenting. Derfor forsøker jeg her å opplyse Høyres standpunkt: «Jernbanesaken i Moss handler om langt mer enn jernbane». Nei, den gjør ikke det! Jernbanesaken handler om at nå må vi omsider innse at det er fattet et vedtak og forholde oss til det. Slutt å forføre velgerne med at «det er fortatt håp om en annen løsning – bare du stemmer på oss». Noen vil kalle dette ren løgn. Spør du meg er jeg ikke uenig. I tillegg nevnes årets skogbranner i Amazonas i samme setning som plasseringen av Moss’ nye jernbanestasjon. Her faller nok jeg fullstendig av.

Høyre vil ha havn i Moss fordi containertransport sjøveien er mer miljøvennlig enn trailertrafikk på E6. Utrolig nok ser MDG ut til å gå i mot dette.

Høyre vil at det beste tilbudet for brukerne av en tjeneste skal velges. Dette gjelder pris, kvalitet og hva brukerne selv foretrekker. Vi er ikke «religiøse» på at «den slags skal ikke private holde på med». Høyre har ikke samme holdning som mange rødgrønne har: «Dette må politikerne bestemme for deg – du selv skjønner ikke hva som er best for deg og samfunnet».

Videre er det tøys at MDG ikke vil slippe til private når det gjelder tjenester som det offentlige har ansvar for: MDG aksepterer f.eks. at private entreprenører bygget nye Hoppern skole, at private kan brøyte snø i Moss osv. Det er bare en liten nisje i helsepolitikken som man er ideologisk overbevist om «ikke er bra» at private tilbyr.

MDG ønsker videre at ikke «gamle arbeiderstrøk skal kjøpes opp av folk med god råd». Neivel. Er vi tilbake til fortiden med at noen eiendommer prisreguleres mens andre omsettes fritt? Hva er «en arbeiderbolig»? Hvem skal få lov til å kjøpe «en gammel arbeiderbolig»?

Vi tror foreldre kan treffe minst like gode valg som politikere – som for en stor grad styres av ideologi. En rekke svært små skoler som det offentlige selv har besluttet nedlagt drives videre f.eks. i regi av Montessori Norge. Vil MDG forby dette og heller la skolebarna reise svært langt for å «få lov til» å gå på en offentlig skole? Valgmuligheter og konkurranse gir bedre tjenester – også innen skolevesenet. Vi mener foreldrene er best egnet til å vite hva som er best for sitt barn. Høyre vil ha mangfold. Friskoler sikrer det!

Til slutt påpeker MDG at «det er praktisk politikk og gjennomføringsvilje som teller». Helt korrekt. Og Høyre vil handle nå: Vi har bestemt hvor massene fra de pågående tunellarbeidene med jernbanen gjennom Moss skal mellomlagres – uten å sette i gang nye utredninger som i verste fall medfører stans i arbeidet. Arbeidene pågår nå. Høyre viser handlekraft ved å gjennomføre vedtatte planer.

Jeg håper velgerne ser hvilket parti som vil ha ting gjennomført – og hvem som heller vil ta en ideologisk diskusjon eller tre før man vet hva man vil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags