Satser grønnere og smartere næringsliv

Innovativt: – Mye tyder på at nettopp områder med stolt industrihistorie og omstillingskultur, er godt rustet for å møte fremtidens utfordringer, skriver næringsministeren.

Innovativt: – Mye tyder på at nettopp områder med stolt industrihistorie og omstillingskultur, er godt rustet for å møte fremtidens utfordringer, skriver næringsministeren.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattØstfold er et gammelt industrifylke med en stolt historie. Næringslivet her måtte gjennom store omstillinger på 80- og 90-tallet. Gjennom å satse grønnere og smartere har næringslivet i Østfold fått et godt grunnlag for fortsatt å være med på å skape store verdier for fremtiden.

Næringslivet i Østfold har vist en imponerende evne til omstilling. Arbeidsledigheten i fylket har falt jevnt de siste fem årene og er nå den laveste på ti år. Dette er gode nyheter, eller ille bra, som noen også ville sagt.

Forrige uke hadde jeg et spennende og lærerikt besøk i Askim, Rakkestad, Sarpsborg og Moss der jeg fikk høre hvordan de jobber for å være best mulig rustet videre fremover.

Vi må fortsette satsingen på kompetanse, forskning, innovasjon og teknologi. Vi har redusert selskapsskatten og skal fjerne maskinskatten. Dette bidrar til at bedriftene ser økte muligheter for investeringer. Forenkling av lover og regler gir små og mellomstore bedrifter i Østfold mer tid til det de skal være gode på - nemlig å produsere mest mulig effektivt og lønnsomt.

Næringslivet i Østfold har, slik som mitt hjemsted Grenland, vært gjennom store omstillinger.

Og bedriftene vet at de fortsatt må omstille for fortsatt vekst. Mye tyder på at nettopp områder med stolt industrihistorie og omstillingskultur, er godt rustet for å møte fremtidens utfordringer.

Jeg rakk å møte mange ledere fra Østfoldnæringslivet i Moss. De fortalte meg at næringslivet her tenker offensivt for å skape fremtidige verdier. Jeg konstaterer med glede at bedriftene var opptatt av å utvikle arbeidsplasser som motiverer unge mennesker til å satse i det private næringslivet.

I vår nye politiske plattform sier regjeringen at vi skal omstille norsk økonomi for å skape vekst, nye arbeidsplasser og ha flere ben å stå på. Regjeringen vil bruke et bredt sett av virkemidler for å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Det er betryggende at næringslivet i Østfold satser grønnere, smartere og mer nyskapende.

Jeg har stor tro på at næringslivet i regionen vil lykkes med å gi store verdier til fremtidens velferd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags