Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tid til politiske eksperimenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Debattinnlegg signert Tage Pettersen, stortingskandidat for Høyre i Østfold

Valg 2017 Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er valgdagen straks her. Og din stemme kan gjøre en forskjell. Norge står foran et viktig veivalg. Skal vi fortsette med en politikk som virker eller skal vi utsette landet for et eksperiment hvor MDG, SV, Rødt og Senterpartiet får en sterk påvirkning på kursen videre. Når du står der i valglokalet, håper jeg du tenker på at Norge er på rett vei. Optimismen er tilbake. Ledigheten går ned og veksten i økonomien er på vei opp.

Det vi trenger er en regjering med Høyre og Erna ved roret som har en politikk for å skape flere jobber. Det er ikke politikere som skaper jobbene. Det er det menn og kvinner over hele landet med pågangsmot og ideer som gjør. Men politikken som føres påvirker bedriftenes muligheter til å satse. Og når bedrifter satser, utvikles det nye ideer og det skapes flere jobber. Det siste norske bedrifter trenger er milliarder i nye skatteøkninger slik Ap, Sp, SV, MDG og Rødt går til valg på.

Mange av dere har barn eller barnebarn i skolen. Høyre vil ha en skole som gir muligheter for alle. Etter snart fire år med Høyres kunnskapspolitikk, ser vi at pilene peker riktig vei. Elevene lærer mer, er mer til stede og flere gjennomfører. Men vi er ikke i mål. Norske skoleelever trenger ikke en ny regjering med venstrepartier som vil svekke kunnskapsnivået i norsk skole.

De aller fleste av oss trenger en eller flere ganger i livet helsehjelp. Høyre mener at du skal være sikret rask og god hjelp når du trenger det. 70.000 færre mennesker står i helsekø enn da vi tok over i regjering. Ventetiden er redusert med to uker i snitt. Det betyr mindre usikkerhet for tusenvis av mennesker. Det er innført pakkeforløp som gir kreftpasienter mer forutsigbarhet og trygghet.

Men vi skal videre; ventetiden skal ytterligere ned, flere skal få pakkeforløp. Og for Høyre er det viktig at helsetjenesten skal være til for pasienten, ikke omvendt. Du skal bli sett, og du skal bli lyttet til. Norge trenger ikke en ny venstrevridd regjering som vil svekke pasientenes valgfrihet og som gjør det vanskeligere å kutte ventelistene.

Dette er ikke tiden for nye eksperimenter i norsk politikk. Vi må fortsette med det som virker. Stem Høyre.

Kommentarer til denne saken