Luksus på Jeløy

Eiendommen i Tronvikveien 62: Det virker som at Brandstorp tror at det kun er viljen som gjør at vi andre ikke også bygger oss gedigne luksusvillaer, skriver innsenderen.

Eiendommen i Tronvikveien 62: Det virker som at Brandstorp tror at det kun er viljen som gjør at vi andre ikke også bygger oss gedigne luksusvillaer, skriver innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattI Moss Avis den 7.11 kan man lese at kun SV og MDG var mot en planlagt «gedigen luksusbolig» innenfor landskapsvernområdet på Søndre Jeløy. Det stemmer ikke helt. Rødt var primært for Rådmannens forslag om å gi avslag på byggesøknaden, og dette ble også avtalt på Rødts faste formøte med posisjonen: Ap, SV og MDG. Det viste seg imidlertid at det var en feil i sakspapirene og at bygget skal være noe mindre enn vi først var blitt informert om.

Ap ombestemte seg i løpet av møtet. Som Moss’ innbyggere smertefullt er i ferd med å få erfare er det lite som hjelper når Ap og Høyre trekker i samme retning, og med Aps snuoperasjon var det et solid flertall for å gi dispensasjon. Rødt forsøkte å stille enkelte krav til utforming og plassering, men dette kom ikke med i referatet, uten at dette altså hadde noen praktisk betydning så lenge Ap gikk sammen med de borgerlige.

I resten av Moss Avis' artikkel har Per Gunnar Brandstorp virkelig skrudd Høyre-bryteren opp til 11. Han sier det er flott at noen «satser slik og trår til med en skikkelig bolig».

Det virker som at Brandstorp tror at det kun er viljen som gjør at vi andre ikke også bygger oss gedigne luksusvillaer. I tilfelle Moss Avis sine lesere skulle være i tvil: Det er ikke fordi de er spesielt kreative eller innsatsvillige at noen har mulighet til å bygge en slik bolig: Det er fordi de er veldig rike. De fleste som ikke er med i Høyre skjønner godt at det ikke er det samme.

«Det ville jo være synd hvis misunnelsen får oss til å si nei til et så flott hus» uttaler Brandstorp, men egentlig er det altså lovverket som burde gjort at vi sa nei til bygging av luksusvillaer i landskapsvernområder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags