Er Jeløy-bilister snikere i trafikken?

Statens vegvesen ønsker å stenge veien fra Jeløygaten under Rådhusbrua og inn i rundkjøringa for å hindre dette. - Dette er ikke en snarvei, men den naturlige måten å komme over Kanalbrua på hvis man kommer fra Møllebyen eller Amfi og kjører Storgata, skriver Lisbeth Falleth i dette leserinnlegget.

Statens vegvesen ønsker å stenge veien fra Jeløygaten under Rådhusbrua og inn i rundkjøringa for å hindre dette. - Dette er ikke en snarvei, men den naturlige måten å komme over Kanalbrua på hvis man kommer fra Møllebyen eller Amfi og kjører Storgata, skriver Lisbeth Falleth i dette leserinnlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMoss Avis refererte onsdag 17. april fra et møte i Miljø- og samferdselsutvalget der planlegger Finn Gulbrandsen fra Statens vegvesen kom med den påstanden at lokale bilister som han påstår «tar snarveien» til Jeløy skaper kaos for ferjetrafikken. Statens vegvesen ønsker å stenge veien fra Jeløgaten under Rådhusbrua og inn i rundkjøringa for å hindre dette.

Påstandene Gulbrandsen kommer med tyder på at mannen ikke er lokalkjent. Som innfødt mosse- og jeløyboer vil jeg påstå at representanten for Statens vegvesen tar skammelig feil.

Dette er ikke en snarvei, men den naturlige måten å komme over Kanalbrua på hvis man kommer fra Møllebyen eller Amfi og kjører Storgata. Det samme gjelder for trafikken fra jernbanen, havna eller Klevberget, via Værlegata. Hvis den trafikken skulle kjøre omveien via Kransen, ville ferjetrafikken stå mer i stampe, for trafikken fra Fjordveien hindrer ferjekøen i stor grad.

Biler som kjører under Rådhusbrua og må krysse ferjekøen i Østre Kanalgate, sinker derimot ikke trafikken. Vet ikke Gulbrandsen at disse bilistene har vikeplikt for Østre Kanalgate/RV19?

Det betyr at bilene som vil krysse, må stoppe for ferjebilene. Hvis køen stopper opp og bilene ikke kommer videre, stopper trailerne/bilene og lar jeløybilene krysse sitt felt. Merk deg det, Herr Gulbrandsen, bilene kjører inn i feltet mot Jeløy, og det feltet er som regel tomt i motsetning til feltet mot Kransen. Bilistene til Jeløy lager altså ikke kø for trafikken mot E6.

Det virker som om disse ideene fra Statens vegvesen er desperate forsøk på å løse en tilsynelatende uløselig trafikksituasjon der en helhetlig plan er mangelvare.

Når Gulbrandsen påstår at Statens vegvesen ikke er ute etter å gjøre det verst mulig for de lokale bilistene, er det mulig han mener det, men han gjør jo det stikkmotsatte. Dette er et svik mot tusenvis av bilister. Vi lever faktisk her. Ferjetrafikantene gjør det ikke. Hvem er det lettest å flytte på?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags