Tvunget i kne av Bane Nor

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGårsdagens Moss Avis gir et misvisende bilde av opplysningene på BBMs facebookgruppe om det ekstraordinære møte i Formannskapet og salg av eiendommene på Nyquistbyen.

BBM har ikke sagt noe om sammenligning med innkjøpspris for de aktuelle eiendommene. Det er også feil å hevde at manglende referat fra Formannskapsmøte skyldes ferieavvikling. Det står på kommunens side at opplysninger om møtet er unntatt offentlighet og undertegnede fikk tilsendt en sladdet kopi av referatet. Referatet dokumenterer at det var et lukket møte.

Medlemmene i formannskapet fikk dokumentene utdelt i møte og inndratt igjen etter at møtet var ferdig.

Utsatt område: Værlegaten og Nyquistbyen forsvinner, men til hvilken pris?

Utsatt område: Værlegaten og Nyquistbyen forsvinner, men til hvilken pris? Foto:

BBMs detaljerte opplysninger over flere måneder har vært grunnlaget for flere oppslag om Sjøsiden-avtale i Moss Avis. Fram til nå har dekningen vært brukbar. I august informerte vi avisa og våre følgere om hvordan kommunen er tvunget i kne. Forklaringen er slik:

l BaneNOR har presset kommunens 12 eiendommer i Nyquistbyen ut av Sjøsideavtalen ved at BaneNOR innløser eiendommene istedenfor å gå med på midlertidig erverv som Sjøsideavtalen la opp til.

l Prisen kommunen har fått, dekker ikke inntektstap fra utleievirksomheten som kommunen har drevet med.

l Sjøsideavtalen la opp til at Moss kommune skulle få helt andre priser etter detaljregulering. Det er hovedgrunnen til at de har lagt opp til en høy utnyttelse rundt stasjonen i både Sentrumsplanen og Områdereguleringen.

Hvis vi tar en av de minste eiendommene med pris tre millioner kroner kan vi fort regne ut tapet. 500m2 tomt x 500 prosent tomteutnyttelse til boligformål og pris utbetalt til Moss kommune på kr. 4000.-/ m2 (avtalt i punkt 3-2-2 i Sjøsideavtalen) blir tomteverdien =500x5x4000=10 millioner kroner!

Detaljreguleringen skulle være ferdig inn 2022 ifølge avtalen, og da ville kommunen ha fått tre ganger så mye som de har fått nå. Disse argumentene går ikke fram av dagens oppslag. Jeg ser derfor fram til at Moss Avis sørger for å gi en korrekt gjengivelse av det vi har sagt.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags