Lokalpolitikerne nekter å bidra med koordinering av Rv19 og dobbeltsporet! Alle som vil får en gratisbefaring av Norsk banes alternativtrase.

Jørg Westermann fra Norsk Bane as på Myra

Jørg Westermann fra Norsk Bane as på Myra Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevMandag den 12. november fikk alle kommunestyrerepresentantene i Moss og Rygge invitasjon til en gratis befaring av Norsk Banes alternativ kl 13:00 onsdag den 15. november. Vi starter selvsagt med stasjonsalternativet på Myra.
 

Vi stiller med en 50 seters buss, mikrofon og Jørg Westermann fra Norsk Bane som veileder. Vi skrev følgende i innbydelsen:

”Svarene som vi har fått etter Norsk banes presentasjon den 12. okt og BBMs direkte henvendelser bekrefter at det er en stor grad av tvil. Det er behov for mer tilgjengelig informasjon om konsekvensene av foreliggende alternativer for dobbeltspor og riksvei gjennom Moss og Rygge. ”

”Det er forståelig at kaoset som har oppstått i regi av Bane NOR og Statens vegvesen, skaper stor usikkerhet om hvorvidt en liten aktør som Norsk Bane as kan ha funnet en bedre løsning. Samtidig har det vist seg vanskelig å få folk til å møte opp på detaljerte presentasjoner av utredningen etter at den ble ferdigstilt primo november.”

Ingen av kommunestyrerepresentantene har stilt opp! Dette er oppsiktsvekkende sett i forhold til skrekkpropagandaen som Norsk Banes alternativ har blitt utsatt for.

Statens vegvesen har tydeliggjort at dobbeltsporet ligger på tvers av krysningsmuligheten som skulle brukes for å bygge riksveien i fjell. De skriver - i velkjent kansellispråk - at det finnes kun to reelle løsninger på stamvegen.

1.Venter med både veg og bane til Norsk Banes alternativforslag er kvalitetssikret.

2.Venter med Rv19 til broen over Mossesundet kan avlaste Jeløy og føres videre i tunnel og bro til Horten.

BBM har vist her: at Norsk Banes dobbeltsporalternativ kan kombineres med veiforslaget fra Grønner as for Rv 19. Dette gir en god veiforbindelse mellom Jeløy, fergeleiret, stasjon på Myra og E6 på Årvoll og Mosseporten.

Lokalpolitikerne velger å tro på ”veteranarkitekter” og julenissen og unnlater å være med på befaringen. Deres svikt gjør at vi har god plass i bussen og vi ber alle interesserte om å møte opp. Hyggelig hvis vi får en bekreftelse på at dere kommer på arrangementet som er lagt ut på BBMs side. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags