Julen er ikke god for alle

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFattigdommen blir særlig synlig i jula hvor de fleste av oss – med halvt skattetrekk – har mer enn vanlig å rutte med. Slik er det ikke for alle.

Tross mye oppmerksomhet rundt fattigdomsproblematikk i Norge og politiske lovnader, fortsetter antall fattige i Norge å øke. Vi kan anslå at rundt 5–12 prosent av befolkningen i Norge er fattige. Og tallet på fattige er stigende. Fattigdommen i Norge er ikke livstruende, men påvirker livet til dem det gjelder, slik at de ikke har mulighet til å leve et fullverdig liv slik majoriteten av Norges befolkning lever i dag.

Vi er midt i ei førjulstid hvor pengene sitter løst hos de fleste. Men slik er det så absolutt ikke for alle. For familier med stram økonomi kan dette være ei ekstra vanskelig tid. Folk som er fattige i Norge er fattige hele året, men fattigdommen blir mer synlig og oppleves mye sterkere i jula. Dette rammer i særlig grad barna.

Fattigdommen og konsekvensene av det, treffer folk og familier ulikt. Men noen av konsekvensene for familier kan være: man kan ikke delta i vanlige aktiviteter, dårlige boforhold, dårlig helse, lavere utdanning, og løsere tilknytning til arbeidslivet med mer. For mange barn handler det om å komme tilbake på skolen i januar og måtte lyve om julegaver de ikke fikk og opplevelser de ikke har hatt.

Fo Østfold vil komme med en oppfordring til alle dere som har en mulighet til å gjøre en forskjell for disse menneskene som av ulike grunner lever som Fattige i et av verdens rikeste land, vær raus og gi av ditt overskudd. Du kan redde mange julebarneminner. Vi vil også rette utfordringen/oppfordringen til kommunepolitikere og NAV, sørg for at de mest fattige i vårt land får et ekstra jule- bidrag i år.

Anne – Marit Svenneby

Fylkessekretær

Fo Østfold

Fellesorganisasjonen for:

Barnevernspedagoger, Sosionomer,

Vernepleiere og Velferdsvitere. 

Svenneby Anne-Marit

Fylkessekretær i FO Østfold. Vi organiserer barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere

Østfold

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags