I desember er vi alle liberalister

Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTHver desember blir Norge litt mindre sosialistisk. I julemåneden får folk flest halv skatt, og vi alle kan handle i vanlige butikker på søndager.

Slik vil FpU ha det året rundt.

I følge Lov om helligdager og helligdagsfred skal ordinære butikker ha stengt på søndager. Når julestemningen kommer over oss og marsipangrisen gjør sitt inntog i butikkene kommer unntaket. Hviledagen er ikke lenger så hellig i desember og butikker kan ha åpent på alle søndager fra og med 4. desember.

FpU er glade for at butikkene får ha åpent på søndager, slik at folk får en ekstra dag til å få unnagjort sine daglige gjøremål. Det er ikke alle som rekker alt på hverdagene, da de også skal på jobb, kjøre barn på fritidsaktiviteter og alt annet som hverdagen forventer av oss.

Men - Vi syns det er så snodig at det ikke kan være slik året rundt. Plutselig er det ikke lenger forkastelig for Støre og Hareide at ansatte jobber på søndager, eller at folk får handle det de trenger når de trenger det.

Det finnes ingen prinsipielle argumenter for å opprettholde et forbud mot å holde åpent på søndager. Hva er den prinsipielle forskjellen på en butikk på 90 kvm og en på 120 kvm? Skal man følge logikken til sosialistene så er altså et problem om folk får et godt utvalg på søndager.

I desember får også nordmenn halv skatt i desember, slik at man kan bruke mer av sine egne sårt opptjente penger på det man selv ønsker. Det er positivt for næringslivet og varehandelen som øker omsetningen. Og det er viktig for mange selskaper som er avhengig av julehandelen og en god avslutning på året. Dette skaper tryggere arbeidsplasser. Slik vil FpU ha det hele året.

Norge har et høyt skattenivå, spesielt på forbruk. Her til lands kan over 70% av lønnen du har jobbet for gå til staten gjennom skatter og avgifter, og arbeidstagerne sitter kun igjen med 30% av jobben de har gjort. FpU ønsker et lavere skatte- og avgiftsnivå enn i dag, slik at folk flest sitter igjen med litt mer av sin egen inntekt.

Vi tror at du selv er bedre i stand til å prioritere dine penger, fremfor at staten skal gjøre det for deg, enten det er på kultur, varer, veldedige formål eller tjenester.

God jul!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags