Togparkering på Kambo gård?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTKambo Vel har jobbet med denne saken siden vi ble kjent med at Bane NOR vurderer å legge et parkeringsanlegg for tog på området rundt Kambo gård, jfr. bl.a. innlegg i Moss Avis 28. januar.

I tillegg til avisinnlegg har vi deltatt på informasjonsmøter og arbeider løpende opp mot politikerne i Moss kommune. Vi har også hatt direkte kontakt med prosjektleder i Bane NOR.

Kambo Vel vil med alle midler motsette seg et togparkeringsanlegg på Kambo gård, og vi er litt sjokkert over at Bane NOR, til tross for tidligere kraftige protester mot alternativene på Kambo og Halmstad, nå lanserer et nytt, revidert forslag for Kambo som er tre ganger større enn det opprinnelige forslaget og tre ganger større enn for de andre alternative forslagene.

Kamboalternativet betyr en fullstendig rasering av lokalmiljøet på Kambo/Sjøhagen, hvor både barnehage og en ganske nyetablert nærbutikk ser ut til å kunne gå med i dragsuget. For ikke å snakke om en del eksisterende boliger og salgsverdien for planlagte boliger under oppføring.

Det er ganske sterk lesning å se at prosjektleder i Bane NOR i dagens MA, til tross for dette, gir uttrykk for at alle de fire alternativene så langt vurderes likt og at det derfor er 25 prosents sjanse for at den endelige løsningen kan bli Kambo. Når det opp mot en slik rasering av tusenvis av menneskers bomiljø anføres at Kamboalternativet kan se ut som om det har noe mindre konflikter vedrørende landbruket, så er det bare tragikomisk!

Nå må vi sette vår lit til at Østfoldpolitikerne har bedre gangsyn enn Bane NOR og kreve at de tre berørte kommunene setter seg ned og klarer å enes om en løsning som i størst mulig grad tar hensyn til menneskene som bor i Østfold og i minst mulig grad berører bebyggede områder.

LES OGSÅ:

Bane Nor planlegger massiv utbygging: Kan få fire jernbanespor og kjempestor togparkering på Kambo

Hva er galt med planleggingen?

Togparkering: Hva er det som er galt med den offentlige planleggingen?

Ingen vil ha gigantisk togparkering – striden tilspisser seg: Høyt spill om utskjelt anlegg

Ber Bane NOR tenke nytt om togparkering i Moss, Rygge og Råde

Moss, Rygge og Råde må bli enige om hvem som tar støyten

I (om)kampens hete?

Moss, Rygge og Råde vil ikke ha gigantprosjektet: Han er den eneste ordføreren som ikke får kjeft for togparkering 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags