Hvor er klimapolitikken, Trygve?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVI Vårt Land den 26.02 kunne vi lese at mange innad i Senterpartiet er bekymret for at partiets distriktsprofil går på bekostning av klimapolitikken, og at det forventes et klimaoppgjør på Landsmøtet i april. Det er bra – for ingen tjener på at distriktene og klima settes opp mot hverandre.

I partiprogrammet til SP heter det «klimapolitikk, ikke symbolpolitikk». Det sier ikke så mye om partiets ambisjoner i klimapolitikken; hvilke klimaløsninger er de for – utover å være imot?

at Senterungdommen, som tross alt representerer de som skal arve både partiet, landet og planeten, er de som står fremst i det varslede opprøret, bør ikke overraske. Men det er godt å se at både fylkesledere, partiets nestleder og flere sentrale partipolitikere sier at det er på tide å bli tydelige i klimapolitikken.

For det bør ikke være sånn at distriktspartiet Senterpartiet setter land og klima opp mot hverandre. Sammen med bøndene bør de stå fremst i kampen for klimaet, nettopp fordi matproduksjon spesielt vil rammes hardt av klimaendringene. Fjorårets ekstremvær og tørke var bare en forsmak på det som kan komme, også for norske bønder.

Det er klart at klimapolitikken som føres i Bergen eller Oslo ikke er den samme som skal føres i Verdalen eller på Senja. Virkemidlene må tilpasses den lokale konteksten. Men det er et tomrom i Norge i dag når det kommer til å utvikle klimaløsninger for distriktene. Istedenfor å rope høyt om alle klimatiltak partiet er imot, bør Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet fylle det distriktspolitiske tomrommet med gode klimatiltak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags