Om kriminelle gjengangere

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREVPolitiet I Moss er ifølge Moss Avis oppgitt over kriminelle gjengangere og vil helst ha de bak lås og slå. Det er forståelig når en person kan ha et trettitalls dommer på rullebladet. Noe har sviktet, men hva.

Hva skjer når man blir tatt for det første lovbruddet, det kan bli en dom og det kan bli fengselsopphold. En lovparagraf sier noe om det er begått et lovbrudd og loven forteller hvor lenge og hvordan og hvor lenge man kan sone for lovbruddet.

Dommen blir fullbyrdet og man sitter kanskje inne en tid. Så er det ut i friheten igjen og man er klar for nye lovbrudd. Hvorfor er det slik. Årsaken kan være mange, men dommen har altså ikke hatt noen virkning i den forstand at den domfelte har kommet på bedre tanker. Burde ikke dommen egentlig vært så lang at det var mulig å endre adferd.

Før en kommer fram til en endelig dom er det mye «om og men» for å si det enkelt. Det skal tas tilbørlig hensyn og dette kan få store utslag når forsvarer og aktor har totalt motsatt presentasjon av ugjerningen.

Det er her det er grunn til å stille noen spørsmål. Forsvareren går for en mildere dom, men hjelper han da den kriminelle. Ikke hvis den kriminelle ikke har greid å komme på bedre tanker etter at dommen er sonet. Da er det jo bare å vente på neste lovbrudd, kanskje med samme forsvarer og på nytt går man for mildest mulig straff. Det kan jo ikke bli noe annet enn svingdørpolitikk ut av det.

Ikke nok med det, men om saksbehandlingen tar for lang tid vil den potensielle lovbryteren i tillegg få rabatt. Er det ikke snart på tide at lovbryteren settes i stand til å fungere ute i et samfunn som ikke aksepterer nye lovbrudd

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags