Gå til sidens hovedinnhold

– Trist med et splittet Krf

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I likhet med Miljøpartiet De Grønne, gikk KrF til valg på at de ikke kunne støtte en regjering med Frp. Dette har KrFs leder Knut Arild Hareide tatt konsekvensene av og råder partiet til å felle Solberg-regjeringen og i stedet gå inn i en regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Finn Jensen fra Rygge KrF uttaler til Moss Avis at han ikke ønsker å fjerne Solberg fordi hun er populær og gjør en god jobb. Han synes å være blind for hennes fortsatte satsing på oljeindustrien og mangelen på styring av statsråder fra Frp og deres skandaløse handlinger og utspill.

Jensen hevder at partiet fungerer godt sammen med Venstre og Sp, men han er usikker på om det kan være tilfelle med Rødt, SV og MDG. Halvard Sand uttaler i tillegg at det ikke vil være gunstig men en rødgrønn løsning fordi man dermed er avhengig av budsjettløsninger som inkluderer SV.

De har kanskje ikke fått med seg at MDGs er et blokkuavhengig parti i sentrum av norsk politikk, ikke et sosialistisk parti. Stortingsrepresentant Une Bastholm har pekt på at kortene vil bli delt ut på nytt hvis Solberg-regjeringen blir felt. En ny sentrumsregjering med Ap, Sp og KrF kan få flertall i for budsjettforslag i Stortinget med støtte av MDG og Venstre. I Stortinget har MDG bidratt til å dytte de andre partiene i grønnere retning, og forslaget til Rasmus Hansson om å trekke Oljefondet ut av kull fikk til slutt flertall. Lokalt samarbeider vi med de partiene som gir best gjennomslag for grønn politikk.

Som kristen forventer jeg av KrF at partiets ledere taler sant. Ved å få Frp ut av regjering, vil partiets viktigste valgløfte blir holdt. Grunnen til at jeg har valgt MDG, er den klare politikken og forslag i Stortinget for å hindre enda farligere global oppvarming og mer nedbygging av natur og matjord, samt arbeidet for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse.

Mange i KrF er i likhet med MDG opptatt av en politikk som bevarer skaperverket og sikrer livsgrunnlaget for våre barn og barnebarn og verdens barn. Ap kan la seg presse til å stanse leting etter mer olje og gass og satse på fornybarsamfunnet raskere enn Høyre og Frp. Det burde etter min mening være avgjørende for KrFs valg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.