Gå til sidens hovedinnhold

Etter landsmøtet i Kristelig Folkeparti

Artikkelen er over 3 år gammel

Politikk Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Landsmøte i KrF har talt. Alle visste at uansett resultat, ville de som fikk flertallet mot seg bli skuffet. Mange hadde håpet på en ny kurs. Mange har støttet Hareide i hans ønske om endret retning; sørge for at mange av de verdiene KrF deler med SP/AP skulle få sterkere tyngde enn mye av det dagens Regjering anser som sentrale saker.

Noen er så skuffet at de vurderer å avslutte sitt medlemskap i KrF. Jeg er også skuffet, men har tenkt å bli. Skal KrF ha mulighet til å utvikle seg i den retningen Hareide peker, må vi som tror på han og støtter hans linje bli i partiet. Melder man seg ut har man ikke mulighet til å få innflytelse, men bare stå utenfor å kritisere. Dessuten, - «KrF- rød» eller «KrF-blå», - det er mange verdier vi står sammen om.

Partiet KrF representerer mangfold. Det er en viktig verdi, men noen ganger må man velge. Nå var KrF i en situasjon der man måtte velge. At denne prosessen kom nå og så fort, var kanskje ikke det beste tidspunktet, men mange har trykket på lenge for å få en avklaring.

Noen har kommet med uttalelser og karakteristikker de burde ha droppet. Nestleder Olaug Bollestad ba om tilgivelse fra talestolen på Gardermoen, det tror jeg er et godt tegn, be om tilgivelse der det er nødvendig. Så må vi vise raushet og respekt for ulikheter, jobbe for konstruktiv og målrettet KrF politikk. Vi skal videre sammen!

Kommentarer til denne saken