Hva vil byen med kultur?

Da rådmann i Moss, Bente Hedum la fram budsjettforslaget ble det i kulturkretser oppfattet som om en tsunami hadde truffet byens kulturliv.

Da rådmann i Moss, Bente Hedum la fram budsjettforslaget ble det i kulturkretser oppfattet som om en tsunami hadde truffet byens kulturliv.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Byens nye rådmann la fram et budsjettforslag som i kulturkretser ble oppfattet som om en tsunami hadde truffet byens kulturliv. Når posisjonen nå har lagt fram sitt forslag har vinden og bølgen avtatt i styrke, men har fremdeles storm i kastene. Det nye styringsflertallet i Moss foreslår å kutte 500.000 kroner i støtten til Punkt Ø. Konsekvensen av det er at Punkt Ø får 2,5 millioner kroner mindre i støtte fra kommune, fylke og stat. Det er dramatisk!

Punkt Ø har forsøkt å argumentere for at institusjonen gir tilbake i form av arbeidsplasser og inntekter. Det er prisverdig, men burde vært helt unødvendig. Kunst og kultur har også en egenverdi som vi ikke skal være nødt til å måle i kroner og øre for å forsvare.

Vi er enige med dagens ordfører Tage Pettersen som etter Momentum biennalen i 2009 uttalte at han ikke kunne forstå at noe annet var i nærheten av å promotere kunstbyen Moss både internasjonalt og nasjonalt som Momentum. Nå står han i spissen for et budsjettforslag som truer med å sette alvorlige skudd i baugen for Punkt Ø, Galleri F15 og Momentum.

Høyre gikk til valg på å opprettholde støtten til Moss Musikkråd og avsette en større andel av budsjettet til kultur- og idrettsformål. Hva har skjedd de siste to månedene som gjør at vi sitter med et inntrykk av at dette ikke er viktig lenger? Selv Moss kunstforenings støtte til renovering av gamle bilder er tatt bort. Hva vil dagens styringsflertall med kulturen i Moss? Nå vakler styringsflertallet gjennom byen og etterlater et inntrykk av at de snubler i alt som kan minne om en terskel. Så langt har de verken funnet formen, eller formelen. Det er rett og slett vanskelig å få taket på hvor det nye styringsflertallet vil.

Høyre gjorde et brakvalg i Moss, ikke minst takket være Tage Pettersen. Pettersen fremsto som ung, visjonær, ambisiøs, politisk erfaren og med stor arbeidskapasitet. Han sto i spissen for et lokalparti som sa og gjorde alt riktig. Nå virker det som Høyre har tapt den interne maktkampen i styringsflertallet. Høyre må sørge for at partiet tar kapteinsrollen, den virker det i øyeblikket som partiet lar gå på rundgang i hele laget. Det fungerer ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags