Trå varsomt med parkene

Melløsparken blir den nye adressen for hovedhuset fra Rabekk gård. Moss kommunale eiendomsselskap lover at bygningene ikke skal gjerdes inn, slik at det vil være mulig å gå rundt dem. Men er det lurt å bygge ned parken?

Melløsparken blir den nye adressen for hovedhuset fra Rabekk gård. Moss kommunale eiendomsselskap lover at bygningene ikke skal gjerdes inn, slik at det vil være mulig å gå rundt dem. Men er det lurt å bygge ned parken? Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Melløsparken er utpekt som nytt tilholdssted for hovedhuset fra Rabekk gård, men er det et klokt valg? Moss by vokser og vokser. Arealet byen har til å vokse på er imidlertid begrenset. I fjor passerte vi 30.000 innbyggere.
Det er fort gjort å begynne å spise av byens grønne lunger.

Utfordringen er at det er få av disse grønne lungene. Alle som kjører, sykler eller går forbi Melløsparken kan ikke unngå å legge merke til at dette er en park som benyttes mye av byens befolkning.

Her er det uorganisert idrett for utøvere i alderen fire til langt over 50 år. I denne parken lufter mossinger hundene sine eller tar seg en strekk på gresset i det fine været. Når parken er så mye i bruk, er det da riktig å bygge den ned?

Låve skal det også bygges, riktignok ikke like stor som originalen. I denne låven skal Ættehistorielagets samling plasseres. Men hva skal selve hovedhuset brukes til?

Hvorfor kan ikke samlingen plasseres i det gamle huset som skal settes opp igjen? Hus og låve krever også parkeringsplasser og inn- og utkjøringer. Dette vil ytterligere spise av Melløsparken.

Bygningene skal ikke gjerdes inn, opplyser Moss kommunale eiendomsselskap, som framholder at det vil være mulig å gå rundt dem. Vi føler oss likevel ikke overbevist om at dette er et klokt valg.
Det smaker litt av panikk. Her er det noen som føler seg tvunget til å finne et sted å plassere de historiske bygningene.

Moss Ættehistorielag har gjort en stor innsats for å ta vare på Rabekk og gårdens historie. De siste årene har det vært flere alternative plasseringer opp til diskusjon, blant annet har Rosnes vært framme.

Vi skjønner behovet og de ønsker Ættehistorielaget har for å få landet dette omfattende prosjektet. Men er det nå så sikkert at Melløsparken er det riktige stedet? Gamle hus må fylles med aktivitet og mennesker, ellers dør de.
Vi savner tanker om hva hovedhuset fra Rabekk skal fylles med.

Byens parker bør, som de borgerlige partiene etterlyser, forvaltes etter en overordnet plan. Vi har ikke mange parker i Moss.
Derfor bør vi også tenke oss nøye om før vi setter spaden i Melløsparken.
Vi bør være forsiktige med hvordan vi forvalter byens grønne lunger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags