Gå til sidens hovedinnhold

Taushet om 180 jobber

Artikkelen er over 3 år gammel

Moss Avis mener: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordføreren i Moss og leder for Mosseregionen Næringsselskap kan ikke tillate seg å si – ingen kommentar når 180 arbeidsplasser flyttes ut av Moss. Den typen øredøvende taushet er ødeleggende både for å beholde, og skape nye jobber.

Men det er dessverre akkurat det som har skjedd når det internasjonale selskapet Teleperformance flytter fra byen. Sammen med selskapet flytter altså hele 180 arbeidsplasser. I Moss og mosseregionen er dette mange jobber. Alle ansatte får tilbud om å fortsette i selskapet i Oslo.

Vi synes det er underlig at verken ordfører eller daglig leder i Mosseregionen Næringsutvikling har noen som helst kommentar til utflytting av så mange jobber fra Moss. Har ikke disse arbeidsplassene like stor verdi som de mer tradisjonelle industriarbeidsplassene?

Kontrasten til engasjementet knyttet til nedleggelse av Orkla Foods Norges fabrikker i Rygge er slående.

Den nedleggelsen ble stoppet og en rekke arbeidsplasser beholdt i distriktet, ikke minst på bakgrunn av et voldsomt engasjement. I den saken engasjerte både ordfører og kommunestyrerepresentanter seg sammen med fagforeningene. Vi undrer oss derfor over om tradisjonelle industriarbeidsplasser er mer verdt, enn relativt nye yrker som selskapet Teleperformance representerer? Vi håper det ikke er slik. Men dersom det er et snev av denne tankegangen tror vi næringsselskap og politisk ledelse er på ville veier. Teleperformance representerer en annen kompetanse en de som tradisjonelt har vært dominerende i Moss. For mossedistriktet er det viktig også å beholde disse og legge til rette for et bredt spekter av jobber.

Vi sier ikke at disse 180 arbeidsplassene uten videre hadde vært reddet dersom det hadde vært et tilsynelatende annet engasjement rundt selskapet, men engasjement gir også signaler til eventuelle nye selskaper som ønsker seg til kommunen.

For en del år siden raljerte enkelte over at Vestby kommune satset på å bli «lagerkommunen». I dag står disse lagrene for nærmere 2000 jobber og et bredt spekter av kompetansearbeidsplasser i Vestby.

Dersom Moss skal unngå å bli soveby, eller pendlerby til Oslo må det kjempes også for arbeidsplasser som det Teleperformance tilbyr.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.