Tre ting å notere seg om buss og Moss

TAR GJERNE BUSS: Jørn Johansen.

TAR GJERNE BUSS: Jørn Johansen. Foto:

Av

Debattinnlegg om busstilbudet i Moss, av Jørn Johansen (Jeløy/Moss).

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LeserbrevJeg har skrevet to innlegg i Moss Avis om busstilbudet i byen. Det første var stilet til Østfold kollektivtrafikk, fylkespolitikere og byens politikere. Det andre var kun til byens politikere og jeg spurte hva de vil med et busstilbud hundrevis av innbyggere har uttrykt misnøye med. Jeg vet at fylkespolitikerne organiserer busstilbudet, men at jeg tenkte det var interessant å se og lære hvordan byens politikerne fremmer våre behov, helst sterkt og tydelig.

1) Posisjonen (H, Frp, MDG, Krf og V, de med makt) i Moss bystyre svarer raskt. Tusen takk for det! Kortversjonen er at busstilbudet styres av fylkespolitikerne, at mossepolitikerne videresender hva jeg, andre og de selv mener, og at vi trolig får mest igjen ved å henvende oss direkte til fylkespolitikerne, ikke til dem. Det er herved notert.

2) Lederen for byens miljø- og samferdselsutvalget (merk utvalgets navn!) svarte meg direkte på moss-avis.no. Takk for det! Han skriver at "innspill og tydelige tilbakemeldinger" er gitt "gjentatte" ganger til fylkespolitikerne og "formidlet i avisene". Jeg spør om han kan henvise til de 2-3 siste tilbakemeldingene, så vi velgerne kan se hvor tydelige tilbakemeldingene var. Ingen svar, kun henvisning til posisjonens tilsvar (se over). Det er herved notert.

3) Svarene jeg fikk (opposisjonen har ikke svart) gir meg ingen følelse av et engasjement og vilje som har den samme styrke som når flere hundre mossinger sier sin mening om busstilbudet. Det minner mer om en pliktøvelse. Det blir kun ord og det er ansvarsfraskrivelse. Det er herved notert.

For økt bruk av buss er ett tiltak som reduserer biltrafikken i Moss, reduserer utslippene, øker trafikksikkerheten osv. Hvor mange år må det gå før man innser at fylkespolitikerne trenger at mossingene, herunder lokalpolitikerne, sier sterkere i fra slik at ord blir til handling?

LES OGSÅ:

Om busstilbudet i Moss

Hva vil byens politikere med bussene?

Bussen skal fram, den! 

Alle vil vi skal kjøre kollektivt, men informasjonen er ikke lett tilgjengelig

Etterlyser både busser og informasjon

Velger Nettbuss i Moss 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags