Byutvikling og begeistring

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ByutviklingDet er mye uro i Moss og Rygge om jernbaneutbygging, men også hva som vil skje med riksvei 19 og havna/Værla. Politikerne har valgt en løsning det protesteres mot. Jeg har fulgt med i saken i lang tid, men fordelene må være underkommuniserte for jeg ser lite entusiasme og positiv omtale av eget vedtak. Hos «motparten» er derimot entusiasmen stor for mulig alternativ og vyene og drømmene for Moss og Rygge sterkt framme.

Derfor har jeg invitert alle bystyremedlemmer som stemte for vedtatte jernbaneløsning til å fortelle hvorfor de stemte slik og å framsnakke utbyggingen. Jeg har skrevet til Høyre, Arbeiderpartiet, Venstre, KrF og SV på deres respektive Facebook-sider og bedt de kommentere på Facebook-siden "Bedre Byutvikling Moss" som teller over 6000 medlemmer. På denne siden har det kommet en mengde motargumenter mot vedtaket, og også nye opplysninger i saken siden den ble vedtatt. Så langt har motstanden mot vedtaket i høy grad blitt møtt med "2B er vedtatt. Det er for sent å gjøre noe med dette nå.» 

I invitasjonen skrev jeg;

"Dette er viktig for at borgerne skal forstå hva vi nå står overfor og hvorfor dette er beste løsning. Og selvfølgelig med alle infrastruktursakene i mente, havn, riksvei, ferge og jernbane. Dette er en god anledning til å fremme sin sak og sitt syn for motstanderne og befolkningen. Du når over 6000 mennesker, og vi er interessert i å høre annet enn at "dette er vedtatt". Vi må bli trygge på at dette blir bra for Moss og Rygge."

Resultatet så langt er at gruppeleder for Venstre og én bystyrerepresentant fra Høyre har respondert og Sv har varslet et avisinnlegg om temaet. Det kan se ut som Høyre, Ap og Krf sitter «stille i båten» og håper det hele går over. Det kan sikkert være ulike årsaker til at responsen så og si uteblir. Det er ikke sikkert alle er komfortable med å delta på sosiale medier, men de er jo politikere og noen flere burde vel klare det? Et stort flertall i bystyret er en sterk gruppe som burde klare å argumentere med sine meningsmotstandere og å støtte opp under hverandre. I det minste kunne vel gruppelederene i de respektive partier gitt et svar på sine egne partisider? Hvorfor griper ikke gruppeledere og ordførerkandidatene Hanne Tollerud og Sidsel Rundblad anledningen til å framsnakke sin egen politikk? Det får meg til å undre:

•Betyr det at det ikke finnes noe entusiasme for den vedtatte byutviklingen i Moss/Rygge? 

•Er vedtatt løsning så kontroversiell og diskutabel at ingen har lyst til å stikke hodet frem og forsvare den? 

•Er det mangel på løsning for riksvei 19 som er så vanskelig å bli konfrontert med? 

•Har bystyremedlemmene følt seg tvunget til å stemme slik de har gjort?

•Har all  informasjonen som har kommet etter vedtaket fått de til å angre at de stemte som de gjorde?

I forbindelse med CF dagene ble det på mandag invitert til samtale på Bylab om hvordan man skal skape entusiasme, engasjement og begeistring for byutvikling. Om de som bestemmer ikke selv kan eller vil gi utrykk for hva de mener – hvordan kan vi forvente at folk skal delta i byutviklingsprosessene?

Terje Norum

Musiker

Moss

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags