På Kanten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFor annen gang er Greta Kant ute i Moss avis for å mistenkeliggjøre den frivillige innsatsen som er gjort for å fremme en alternativutredning av Langtunnelen gjennom Moss. Siste gang ble ARKITEKTteam as og Arkitekturverket as nærmest fremstilt som femtekolonister som ville sabotere et lovlig truffet vedtak med ufine midler og skumle hensikter. Dette er folk som - uten noe som helst håp om gevinst for egen bedrift - har ofret sene nattetimer for å finne bedre løsninger på en viktig samferdselsutfordring for byen og for landet.

Arkitekturverkets bidrag kom før behandlingen av Planprogrammet og ble avsluttet så snart vedtaket forelå. Dette var et helt legitimt forsøk på å sikre utredning av mer enn et alternativ. ARKITEKTteam har bidratt siden 1999 og ble dratt tilbake inn i saken når det ble klart at lovpålagte regler for behandling av planen ikke var fulgt.

Denne gangen ønsker Kant å mistenkeliggjøre Bedre Byutvikling Moss sitt valg av jernbanekonsulent! Dette skjer før vi har rukket å offentliggjøre oppdragsbeskrivelsen som er vedlagt hans kontrakt. Fra vårt ståsted er dette et forsøk på å sabotere pågående innsamling  av penger for en utredning som mange etterlyser.

Norsk Bane as kjenner Moss gjennom tidligere mulighetsstudie og var den eneste som kunne levere en så omfattende utredning primo oktober. Rammen for deres oppdrag er kun å finne den beste traseen mellom Sandbukta og Såstad med stasjon nærmest mulig sentrum.

Bedre Byutvikling Moss har stor forståelse for at Bystyrets flertall vil hegne om løsningen som de har forsonet seg med siden 1999. Vi beundrer den frivillige innsatsen som politikerne legger ned for byens beste. Men de fleste frivillige organisasjoner har erfaring med at svikt oppstår når tiden ikke strekker til. Man rekker ikke alt og sove i timen. Alt tyder på at dette har skjedd i Moss. Politikerne er i tillegg avhengige av sine rådgivere og i småkommuner er det ikke mye jernbanekompetanse å oppspore dessverre. Da er man prisgitt Bane Nor og deres agenda. Kompetansen som kommunen besitter brukes bare for å lappe sammen skadene.

Det har skjedd svikt i det norske demokratiet mange ganger før og mange ganger er det folkeaksjoner som må til for å redde viktige verdier. Hvis vi lykkes i Moss vil vår innsats føye seg inn i en stolt tradisjon med vedtak som er snudd fordi folket har brukt sin lovhjemlet rett til å ytre seg. 

Jonathan Parker

leder Bedre Byutvikling Moss

Moss

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags