Høyre snakker om Høyre

 Moss Aps stortingsrepresentant Irene Johansen (på bildet sammen med Trond Giske) presenterer skremmebilder av Høyre som ikke har noe med virkeligheten å gjøre, mener Jan Tore Sanner. Han skriver at Ap legger opp til en skitten valgkamp.

Moss Aps stortingsrepresentant Irene Johansen (på bildet sammen med Trond Giske) presenterer skremmebilder av Høyre som ikke har noe med virkeligheten å gjøre, mener Jan Tore Sanner. Han skriver at Ap legger opp til en skitten valgkamp. Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

Arbeiderpartiets Irene Johansen kommer i Moss Avis 3. august med noen tanker rundt hvorfor Høyre nå gjør det så godt på målingene, og regjeringen tilsvarende dårlig.

DEL

Hun spekulerer i om det skyldes misnøye med regjeringens politikk. Jeg tror det bare er en del av forklaringen.

Når det oppstår et skifte i hvilket parti velgerne foretrekker skjer det ikke i et tomrom hvor ett partis oppførsel er det eneste avgjørende.
Slik sett har nok misnøye med regjeringen noe å si, men når en så stor andel av velgerne nå ser til Høyre så skyldes det selvfølgelig at Høyre har gjort mye riktig.

Johansens analyse er at Høyre ikke presenterer vår politikk slik den egentlig er. Mer presist ville det vært å si at vi ikke presenterer den på samme måte som Arbeiderpartiet.
Det er det heller ingen grunn til, for skremmebilder som de Johansen presenterer har ingenting med virkeligheten å gjøre.
«Valgfrihet for de som har råd, fremfor like muligheter for alle» skriver Johansen.

Vår skattepolitikk skal ifølge Johansen føre til «dyre privatiserte - og dårligere offentlig skole, helsevesen og omsorgstjenester for den enkelte».

Slikt vil vi få høre mye av i den lange skitne valgkampen Arbeiderpartiet nå legger opp til. Det bekymrer meg lite. Rett og slett fordi jeg har tiltro til at velgerne gjennomskuer det.

La meg ta et konkret eksempel på hvorfor den retorikken er beviselig feil. I vår regjeringstid fikk vi 35.000 mennesker ut av helsekøen. Det gjorde vi ved å la pasientene velge behandling ved private sykehus - og det offentlige betalte. En likebehandling mellom offentlige og private som gav reell valgfrihet for alle.

Den rødgrønne regjeringen har strammet kraftig inn på denne muligheten. Som resultat har helsekøen økt med 53.000.
De rikeste kan fortsatt kjøpe seg ut av helsekøen, det er de med minst i lommeboken som blir stående fast.

4 av 10 bor i en høyrestyrt kommune og ser hver dag hvordan våre politikere jobber for en bedre skole og trygg omsorg. Jeg tror ikke velgerne vil la seg skremme bort fra Høyre.

Velgerne er lei av politikere som er mest opptatt av å snakke negativt om andre. Det er nok én av grunnene til at velgerne forlater de rødgrønne. Enten de snakker om hverandre eller Høyre så er det ofte negativitet som preger oppslagene.

Høyre vil heller ha en positiv tilnærming til politikken. Vi ønsker å snakke om oss selv, hva Høyre kan få til, og hvordan vår politikk kan endre Norge til det bedre.

Derfor snakker vi om hvordan velferden kan forbedres ved å slippe alle gode krefter til, hvordan vi kan bygge mer vei på halve tiden med moderne byggemetoder og hvordan vi skal legge grunnlaget for den verdiskapningen vi trenger for å sikre varig velferd.

Den måten å drive politikk ser ut til å ha appell til velgerne. Høyre er selvfølgelig glade for meningsmålingene, men vet at det må omsettes i valgresultat før vi kan sette vår politikk ut i praksis.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags