Rekkeviddeangst med el-bilen skaper farlige situasjoner på E6

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet er ikke alt som bare er positivt med EL bilen. Som fast ukependler til Halden ser jeg at det det siste året en påtakelig endring i kjøremønsteret mellom Ås og Moss på E6, en endring initiert av et økende antall EL-biler og som jeg frykter en dag ender i en alvorlig ulykke. 

Jeg sikter til den helt klare tendensen hvor EL-golfer og Leaf biler legger seg langt under fartsgrensen for å tydeligvis "nå hjem" fra Oslo på fredag ettermiddag. Jeg finner det påtakelig at nettopp førerne av disse bilene synes å legge seg på en mulig "økonomi" fart på rundt 90 km/t i 110 km/t strekninger, noe som jeg ser skaper farlige filskifter fulgt av at EL-bilene overraskende fort dukker opp foran de som ligger nærmere fartsgrensen.
 

Kanskje er også rekken av cruisende EL-biler også en av forklaringene på hvorfor man også ser at stadig flere av de øvrige bilistene legger seg "fast" i venstre kjørefelt på vei sydover. Selvfølgelig er det noen bilister som er såpass livredde i trafikken at de knapt tør skifte fil. Noen har også gitt seg selv politimyndighet til å bestemme at farten de holder i venstre felt, den er mer enn høy nok også for andre bilister som køer opp bak dem.

Vi kan neppe gi EL-bilistene skylden for alt. 

Men det nå slik sydover på E6 at enkelte av EL-bilistene både bidrar til kø, noe som ikke er særlig miljøvennlig, og de skaper farlige situasjoner i trafikken. Har de så stor rekkeviddeangst som det ser ut til så bør de kanskje revurdere biltypen de kjører av hensyn til både liv og helse og sine medtrafikanter? Eller er vi blitt slik i dag at det er lov å være superegoistisk i trafikken under et dekke av at jeg kjører miljøvennlig EL-bil?

Provoserer jeg?  Tar gjerne en debatt på det, kom bare ikke med den at jeg ønsker råkjøring velkommen på E6, for det er helt motsatt: Jeg ønsker at bilistene bidrar til flyt i trafikken innenfor de fartsgrensene som gjelder samtidig som man ikke skaper farlige trafikksituasjoner. 

Trond Noren

E6-bilist

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags