Rekommunalisering i Moss: Velferden ofres på ideologiens alter

Feil prio: –I stedet så velger de sosialistiske partiene å sette ideologi fremfor fornuft, og sløse bort ti millioner kroner på å rekommunalisere et privat tilbud som mange pleietrengende faktisk var fornøyd med.

Feil prio: –I stedet så velger de sosialistiske partiene å sette ideologi fremfor fornuft, og sløse bort ti millioner kroner på å rekommunalisere et privat tilbud som mange pleietrengende faktisk var fornøyd med. Foto:

Av
DEL

DebattFør året er omme skal bystyret i Moss foreta seg en siste ting, nemlig å vedta kommunebudsjettet for 2019. Et kommunebudsjett er ofte vanskelig for lokalpolitikere å jobbe med all den tid det krever tøffe prioriteringer, og det er alltid noe man ønsker man hadde gitt mer penger til.

For hver krone som går til et godt formål, så kan det være et annet formål som er like godt, som ikke fikk den ekstrabevilgningen som kanskje var ønskelig at den skulle få.

Det er i situasjoner som dette hvor det er viktig å kunne prioritere slik at pengene kommer innbyggerne tilgode i størst mulig grad. Denne prioriteringen virker det som at dagens styringsflertall ikke er i stand til å gjøre på en forsvarlig måte.

Rådmannen i Moss kunne i sitt forslag til budsjett fastslå at rekommunaliseringen av flere sykehjem og fritt brukervalg kommer til å koste i underkant av ti millioner kroner.

Ti millioner kroner er mye penger for Moss Kommune, og disse pengene kunne i stedet blitt brukt til å styrke skolen i Moss, omsorgssektoren eller frivilligheten.

I stedet så velger de sosialistiske partiene å sette ideologi fremfor fornuft, og sløse bort ti millioner kroner på å rekommunalisere et privat tilbud som mange pleietrengende faktisk var fornøyd med.

I 2019 er det kommunevalg og evnen til å ta tøffe beslutninger kommer til å være like viktig for de som styrer kommunen enten de tilhører blå eller rød side i politikken.

Men FrP er i alle fall tydelige på at vi ikke kommer til å sette ideologi fremfor det som er til det beste for innbyggerne i Moss. Hovedfokuset for en kommunepolitiker bør være at tjenestene som kommunen leverer er gode, og ikke hvem som leverer dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags