Ole Brum eller strutsepolitikk?

Finn-Erik Blakstad (varaordfører i Rygge, V) og Inger-Lise Skartlien (ordfører i Rygge, Ap)

Finn-Erik Blakstad (varaordfører i Rygge, V) og Inger-Lise Skartlien (ordfører i Rygge, Ap)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt I en kronikk i Moss Avis 17. oktober, skriver Bjørn Boge og Karine N. Westerveld at ordførerduoen i Rygge, Skartlien og Blakstad, skal ha hevdet at bygging av sykehjemsplasser ikke er viktig i fremtiden. Vi blir også beskylt for å bedrive strutsepolitikk. Sannheten er at vi arbeider for å sikre trygghet og omsorg til alle.

Vi er stolte av å ha vedtatt en offensiv omsorgsplan som sikrer bygging av et betydelig antall sykehjemsplasser og andre omsorgsplasser. Planen viser at vi prioriterer omsorg svært høyt.

Vi har lenge sett at det i fremtiden vil være behov for flere trappetrinn i omsorgstrappen. Den demografiske utviklingen er slik at det blir stadig færre sysselsatte per omsorgstrengende her i landet. Vi ser at penger uansett ikke kan løse alle utfordringer. Det er rett og slett ikke nok sysselsatte til å videreføre dagens omsorgspolitikk. Dette har bekymret oss lenge.

Den enkle løsningen vil være å be om mer av det samme. Flere har tatt til orde for dette. Her er vi kritiske. Vi mener vi må finne bærekraftige løsninger som sikrer trygghet til alle. Vi mener at utviklingen går riktig vei. Vi bygger flere omsorgsplasser samtidig ser vi at innbyggerne tilpasser seg en ny tid. Målet for alle er trygghet. Da er det viktig å bo slik at det er mulig for kommunen å gi mest mulig trygghet.

Vi ser at mange tar ny teknologi i bruk og flytter inn i moderne leiligheter. Dette er positivt og viktig. Vi driver altså Ole Brum-politikk og ikke strutsepolitikk.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags