Om trafikkproblemer i Moss, og nye riksvei 19

PROBLEMKRYSS: Ferjetrafikken og trafikken fra Jeløy har vært et evig tema i Moss.

PROBLEMKRYSS: Ferjetrafikken og trafikken fra Jeløy har vært et evig tema i Moss.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATTJeg tar det for gitt at planleggingen med å flytte RV 19 ut fra Moss sentrum er under arbeid hos rette myndigheter! Nedenstående innlegg er derfor et helt midlertidig forslag.

Wille, Svenson, Falleth m. flere og trafikkplanlegger i Statens Vegvesen, Finn Gullbrandsen (en av beslutningstakerne!? -MA for 30.04) krangler om midlertidige løsninger og det sentrale er så vidt jeg forstår, ferjetrafikkens innkjøring til Rådhusbroen, sving høyre og kjøringen opp Rådhusbroen fra rundkjøringen til Kransen og da koordinert med trafikken fra Jeløy - og hvilke filer hvem skal benytte!.

Generelt må alle trafikanter benytte seg av mulighetene og følge de plikter og rettigheter, man har i en rundkjøring med forkjørsrett. (Les trafikkreglene). I denne forbindelse er det en tragedie at ovennevnte Gulbrandsen argumenterer og planlegger med basis i at «bilene fra Jeløy har i prinsippet forkjørsrett gjennom rundkjøringen».

NB!! Bilene fra Jeløy har overhode ingen forkjørsrett – gjennom – rundkjøringen! Alle «førstebiler» uansett hvor de nå kommer fra, har forkjørsrett, kun i / inne i rundkjøringen. Det er ingen forskjell, om bilene kommer fra ferjen, fra Jeløy eller fra sentrum!

Så til hvilke filer. Biler fra ferjen, spesielt trailere og vogntog har det for trangt når de skal svinge opp på broen. De må ut i den venstrefilen for å komme rundt svingen og sperrer derfor begge filer. Veldig dumt!

Løsningen er først å flytte øya som skiller veien - fra ferjen og innkjøringen - til ferjen, ca. 1,5 m nærmere kanalen. Da følger den minste filen til Jeløy etter og veien fra ferjen blir 1,5 m bredere. Hvis innersvingen kuttes maksimalt (men selvfølgelig flytte og beholde fortauet) vil trailerne og vogntogene komme rundt svingen på riktig måte og ikke over i venstre fil på Rådhusbroen.

Alle filene er derfor klare og hvis alle førstebiler i alle filer sørger for å være først inn i rundkjøringen når sjansen byr seg, selvfølgelig med påaktet vikeplikt, går alle filer normalt og glidelås-kjøringen går som ellers opp over broen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags