På Søndag tok jeg og fruen med oss Kian, barnebarnet vårt, på tur til gågata for å sjekke ut det nye leketorget og jaggu ble jeg skikkelig positivt overrasket.

For det første var det flotte apparater som barna koste seg masse med, for ikke snakke om hoppevannet som var en innertier. Men det som jeg ble mest glad for, var å se alle de menneskene der. Aldri sett så menge mennesker i gågata en Søndag formiddag uten at det har vært arrangementer jeg.

Det var masse besteforeldre, foreldre, bitte små barn, småbarn og tenåringer som koste seg med lek, samtaler, vær, kaffe osv osv. Alle koste seg veldig veldig mye, og ved kafèene nedenfor satt mange fordeldre, barn, besteforeldre der også og spiste is, mat og nøt god drikke.

Da slo det meg hvor genialt dette var. Ikke bare har man skapt noe gøy for barna, men det gir ringvirkninger slik at man får et sosialt og levende sentrum igjen som absolutt gir positivitet for næringslivet der også.

Må bare gratulere de/den som har vært initiativtakeren til dette tiltaket. Om det var bevisst at det skulle gi slike ringvirkninger vet jeg ikke ( så får man jo bare lure på hvorfor det skulle koste 20 mill. men det får være en annen diskusjon).

Håper at dette gjør at byplanleggere, polititkere og representanter for foreninger og næringsliv slår sammen sine kreative sjeler og finner nye varige installasjoner som trekker ytterligere andre mennesker og grupper tll sentrum og gjør denne levende og vital igjen.

Dette vil gjøre Moss til en enda bedre by å bo i og ikke minst føre til at næringslivet i sentrum vokser.

La oss skape Moss til en by som blir kjent for sine glade, livlige energi i skjønne omgivelser. Er så glad i denna byen :-)