Feilslått klimapolitikk! Regjeringen lar utslippene øke!

Av
DEL

LeserbrevVi ante det, men denne uken kom fasiten på hvor feilslått regjeringas klimapolitikk er: SSBs oversikt viser at en økning i Norges klimagassutslipp i en tid hvor det aldri har hastet mer å kutte drastisk. Nå er spørsmålet: Hva skal vi Moss gjøre?

Norge er en klimaversting. Regjeringens politikk sørger for det. Der de fleste EU-land klarer å kutte utslippene, øker Norge sine. 0,4 % økning høres kanskje ikke ut som så mye. Men problemet er at det går i feil retning. Det er lenge siden regjeringen burde vært i gang med storstilte kutt. Våre naboland klarere det!

Hvor mye det nå haster beskrev vårt nye medlem, tidligere generalinspektør i Hæren, Robert Mood, godt i et intervju med VG. “Vi har verdens beste utgangspunkt, og det er nå vi må dreie. Hvis vi venter med å sette en ny retning i 10 eller 15 år er jeg helt sikker på at vi kommer til å stå oppe i både sikkerhetspolitiske situasjoner og naturødeleggelser som kommer til å gjøre det uhyre vanskelig å sette en ny kurs.”

Den tidligere spesialutsendingen for FN er ikke alene om å se behovet for ny politikk. Barn og unge har nå begynt å ta til gatene for å endre norsk politikk. Det er under to uker siden Erna Solberg ble pepet ut av tusenvis av klimastreikere foran Stortinget.

Heldigvis trenger det ikke å være slik. Om under 100 dager er det valg i Norge. Dessverre kan vi ikke bytte ut den handlingslammede regjeringen i år, men vi kan likevel gjøre en stor endring i retningen Norge nå er inne i.

For de grønne løsningene finnes. Vi kommune-politikere innfører klimabudsjettene regjeringen nekter å ha. Vi kan få ned utslippene fra anleggsvirksomhet og vi kan tilrettelegge for mer kollektivtrafikk. Vi kan bygge samfunn på gående og syklendes premisser, ikke tvinge alle til å alltid velge bilen.

Robert Mood har forstått det. 40.000 norske skoleelever har forstått det. Det haster å få på plass en ny, grønn politikk. Lokalvalget til høsten kommer til å bli avgjørende. Stadig flere nekter å sitte i ro og se på at regjeringen kjører trygg styring utfor stupet.

La oss sammen være modige og moderne, og velge de grønneste løsningene fra og med nå!

Benedicte Lund

Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags