NHO vil ha en grønnere framtid. Det får selvsagt vår fulle støtte!

Av
DEL

DebattNina Solli fra NHO Viken kommer med 5 klimaforventninger til kommuner og fylker. Jeg er veldig glad for fokuset på klima. Her er Viken Arbeiderparti sin posisjon på kravene:

1. Still tydelige klimakrav i anskaffelsene.
Ja!

2. Ta naturressursene i bruk.
Ja!

3. Planlegg smart og gjør det enkelt å kjøre kollektivt.
Ja!

4. Gjør ladeinfrastrukturen tilgjengelig.
Ja!

5. Vær et forbilde i den sirkulære økonomien.
Ja!


Viken – et ledende klimafylke

Menneskeskapte klimaendringer er vår tids største utfordring. Om vi som samfunn ikke klarer å begrense oppvarmingen vil konsekvensene være katastrofale for alle oss som lever nå, våre barn og barnebarn, og for dyr og natur.

Derfor må vi tenke klima og miljø i alt vi gjør. Klima må sette en ramme rundt politikken og måten vi tenker på. Vi må aktivt legge til rette for at folk kan ta miljøvennlige valg og bruke miljøvennlig infrastruktur. Det henger uløselig sammen.

Arbeiderpartiet vil føre en offensiv politikk for å kutte utslipp, rense luften, og skape nye, grønne arbeidsplasser. Vi mener utslippskutt og utvikling er forenlig.

Det offentlige må ta ansvar. I fylkeskommunen vil Arbeiderpartiet gå i front og gjennomføre smarte kutt i egne utslipp. Strenge miljøkrav i fylkeskommunale rehabiliteringer og byggeprosjekter, og en miljøvennlig bilpark er to tiltak vi går inn for. Begge tiltakene kutter fylkeskommunale utslipp samtidig som det øker etterspørselen i bærekraftige sektorer.

Hver og en av oss kan også gjøre mye. Fremtidens verdiskaping må være grønn. Arbeiderpartiet vil legge til rette for nye, bærekraftige arbeidsplasser i hele fylket. Dette styrkes gjennom satsing på innovasjon og verdiskapning i bærekraftige sektorer. Tilrettelegging av infrastruktur og samarbeid med næringsliv og industri er en nøkkel for sunn og grønn utvikling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags