Jeg føler meg dårlig behandlet av redaksjonen

– Mitt sterke engasjement i spørsmålet om utvidelsen av Moss havn er IKKE å finne i at jeg bor på Høienhald, skriver Lars Brække, i dette leserbrevet.

– Mitt sterke engasjement i spørsmålet om utvidelsen av Moss havn er IKKE å finne i at jeg bor på Høienhald, skriver Lars Brække, i dette leserbrevet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev skrevet av Lars Brække, bypatriot.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På nettsiden til Moss Avis under tittelen "Havnemotstandere bor nær havna", blir jeg sammen med seks andre personer spesielt nevnt som profilert havnemotstander mot en ny havn i Moss. Her kobler altså avisen mitt engasjement i denne saken med hvor jeg er bosatt.

Min første reaksjon var at dette var dårlig journalistikk, men etter en ny vurdering føler jeg meg dårlig behandlet av redaksjonen i Moss Avis og tildels hengt ut på en måte som stiller spørsmålstegn ved mine motiver. Jeg synes dette er svært kjedelig, og har derfor behov for å uttrykke følgende:

Jeg har bodd i Moss i nesten 70 år, og de som kjenner meg godt vet at jeg gjennom årene på frivillig basis har engasjert meg i svært mange saker til beste for denne byen. Engasjementet har hele tiden vært tuftet på ønsket om å bidra til en positiv utvikling i Moss, med vekt på det fellesskapet jeg er en del av. I størst mulig grad har jeg bestrebet meg på å delta på en måte som bidrar til å bygge på positive elementer i by- og samfunnsutvikling, og i sjelden grad vært involvert i kontroversielle saker.

Mitt sterke engasjement i spørsmålet om utvidelsen av Moss havn er IKKE å finne i at jeg bor på Høienhald, men i en brennende overbevisning om at Moss som by vil bli sterkt preget og negativt påvirket av en stor havn i umiddelbar nærhet av bysenteret som følge av støy og store utslipp fra økende skipstrafikk.

Jeg har, sammen med noen av de som er nevnt i innlegget, brukt de siste to årene på å sette meg svært godt inn i spørsmålet om en havneutvidelse ved å gjennomgå flere hundre dokumenter som bl.a. er publisert av Moss havn, Moss kommune, byens partier og politikere, Fylkesmannens miljøavdeling, Transportøkonomisk institutt, Jernbaneverket, miljøorganisasjoner og mye annet av betydning for havnedrift. Min påstand er derfor at min motstand mot en stor havneutvidelse i Moss er basert på omfattende kunnskap og ikke bostedsadresse

Jeg anmoder redaksjonen i Moss Avis om å ta mitt forsvarsskrift inn i avisen i et forsøk på å rette opp en svært beklagelig vinkling på mitt ærlige og velbegrunnende engasjement.

Lars Brække, bypatriot

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken