Moss havn og strategi: Tilbakemelding på leserinnlegg

Lykke til: Per Åge Johansen ønsker lykke til med de resterende fasnee av strategiprosessen for Moss havn.

Lykke til: Per Åge Johansen ønsker lykke til med de resterende fasnee av strategiprosessen for Moss havn.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Leserinnlegg om havnedebatten, skrevet av Per Åge Johansen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et strategidokument er et viktig styringsverktøy og en SWOT- analyse er en ærlig «selvransakelse» av bedriftens sterke sider, svake sider, muligheter og trusler i denne prosessen. Denne analysen vil jo være et utgangspunkt for handlingsplaner og finansiell styring.

De sterke interessegruppene i en slik prosess vil være kunde, eiere og de ansatte og de vil alltid være viktige kilder til en ærlig status- og mulighetsanalyser. Et fjerde element som fokuseres mer og mer av suksessbedrifter er eget forhold til omgivelser og til miljøet. Et reelt suksesskriteria.

Innlegget som omtales av havnesjefen var et resultat av en enkel studie av de miljømessige elementene i havnens SWOT-analyse. Det var som oppsummering på dette dokumentet at «gruppen mot utvidelse av Moss havn», - en gruppe listet som en trussel i denne analysen, stilte spørsmål til områder som:

• Belastninger som må relateres til trafikk, støy og forurensning

• Det negative ved en containerhavn bynært visuelt og trivselsmessig

• En konflikt med brukere av friområder og rekreasjonsområder

Det har vært en del innlegg fra enkeltpersoner og også artikler fra Moss Avis (lokalavis som er en trussel i analysen), og det meste har nok gått på tildekning, utvidelse, dumping og negative miljømessige konsekvenser av dette. Og her har nok miljøfokuset vært helt berettiget.

Vi oppfatter at dette tilgjengelige dokumentet er en revisjon av gjeldende strategi, - nå revidert med bistand fra konsulent denne våren, og med det et dokument som var klart for gjennomgang av styret. Det betyr vel at strategiprosessen er «mer enn godt i gang».

Jeg er ydmyk til kommentaren som går på at undertegnede ikke forstår prosessen, strategiarbeid er utfordrende. Etter et antall 10-år med deltagelse i strategiprosesser nasjonalt og internasjonalt, - utfordret av krevende kunder og finansielle eiere, innrømmer jeg at strategiarbeid i mange tilfeller kan inneholde mange «loops».

Lykke til med resterende faser av denne strategiprosessen, - det oppfattes som en spesielt ærlig bekjennelse at økonomi, utbyggingskostnader og konkurrenter er trusler, og bruk kanskje innspill fra omgivelsene som går på miljø som reelle innspill.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken