Nok er nok, kjære politikere!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Debattinnlegg om Lyngrabben-nedeleggelsen, signert Anne Mette Johansen.

DEL

LeserbrevJeg leser med forskrekkelse at Lyngrabben er foreslått nedlagt. Jeg blir sint og frustrert nok en gang. Nok en gang er det mennesker med utviklingshemming som må svi for politikernes dårlige prioriteringer. Nok en gang er det mennesker som ikke har mulighet til å ta igjen, mennesker som har pårørende som er utslitt som river seg i håret i fortvilelse og som får nattesøvnen og livskvaliteten sin ødelagt.

Bekymringene for våre barns fremtid vokser som en stor klump i magen.

Det å få et barn med funksjonshemming er en livsoppgave med mange oppturer og nedturer, som det er med alle barn. Men den evige redselen for at den trygge hverdagen skal bli borte er blitt så stor i vårt distrikt når det gjelder våre barn at jeg har blitt redd for fremtiden.

Når nedskjæringer og kutt i tjenester får så store konsekvenser blir vi både sinte og frustrerte. Når dagtilbud blir borte, når boligen skal nedlegges og de må flyttes til et nytt sted med mange ukjente, når nedbemanning i boliger blir realisert, når avlastningstilbud svekkes, når skoletilbud blir dårliger og fritidstilbud rasert så blir jeg både lei meg, redd og sint. Menneskerettighetene jmfr. FN kommisjonen som stortinget har vedtatt, blir daglig brutt i dette landet uten at det blir debatt, ja da blir jeg også sint.

Bakgrunn: Lyngrabben aktivitetssenter foreslås nedlagt (Saken er åpen for våre abonnenter)

Jeg er sliten, men jeg kan ikke gi opp kampen for at våre barn skal ha en verdighet.

Så kjære politikere i Moss – lytt til disse flotte foreldrene og la Lyngrabben overleve useriøse kutt, ta ansvar og kutt andre stedet, ikke ødlegg mere nå for våre barn og oss foreldre. Vi fortjener trygghet i hverdagen.

Det er ikke for mye forlangt.

Og til alle dere flotte foreldre: vi et mange som støtter dere, vi skal aldri gi opp!

Til slutt så har jeg en stor visjon for den nye storkommunen: La Moss bli den kommunen som tar alle mennesker på alvor og som gjennomfører like muligheter for alle og at menneskerettighetene er en selvfølge også for mennesker med utviklingshemming.

LES OGSÅ LESERBREVET: Når de svakeste rammes - igjen...

Anne Mette Johansen

Mamma til ei jente med funksjonshemming

Larkollen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags