Moss sentrum var i sin tid et sted hvor folk samlet seg, traff kjente, handlet, gikk på kafè og følte seg hjemme. Det var trivsel i sentrum. Og dette er ikke så altfor lenge siden. Og sentrum var mer enn Dronningensgate, den var Storgata og Kongensgate også.

I dag er sentrum av Moss totalt forandret, og i vinterhalvåret er sentrum en katastofe til tross for en gågate som har kostet. En Mossedag i ny og ne er et godt tiltak, men hjelper lite på å endre sentrum.

LES OGSÅ: Gir strykkarakter til sjøsiden i Moss

Og hva skyldes denne utviklingen?

Den styrende politikerskare tenker sikkert, det gjør vi alle, men det er politikerne som sitter i dag som kan rette opp og gjøre grep. Og hva har blitt gjort, og hva har ikke blitt gjort for at Moss sentrum fortsatt skal være et sentrum hvor folk trives?

Som Trond Marthinsen skriver i MA 15.02. går veldig mye i feil retning. Tiltak som er fremtidsrettet er mangelvare. Det ser verre ut enn status quo. Hvor ble det av livet i Storgata og Kongensgate?

LES OGSÅ: Synes du Moss er best?

Varnaveien, hvor ALLE vil etablere seg, Verket, hvor en ny bydel tar form, jernbanen med all sin velde, langt nedi kanalområdet, og som politikerne tviholder på, er ytterpunkter i byen Moss. Og kjernen, Moss sentrum, er stort sett folketom mye av året, bortsett fra en ny lekepark ved kirken, Amfi kjøpesenter og en kafè og restaurant her og der, Parkteateret, og en kino i Møllebyen.

Den fremtidsrettede visjon for byen og sentrum er totalt fraværende. Som T.M. skriver 15.02. vil store deler av sentrum lammes de neste 10 år eller mer. Hvem kjører, busser, går eller tar fram sykkelen til Moss sentrum for å handle, treffe folk, gå på kafè når den tid kommer?

En del byer i Norge har vært gjennom en utvikling hvor store kjøpesentre og annen handelsvirksomhet har blitt utviklet, og hvor folk drar til. I denne perioden har sentrum blitt forsømt. Moss har gjort det samme og fortsetter med det.

Men mange byer har snudd trenden og tatt sentrum tilbake.

Men i Moss???