Til lags åt alle kan ingen gjera

Roten til bråket: En ladekabel og en el-bil.

Roten til bråket: En ladekabel og en el-bil.

Av
DEL

LESERBREVFørst som sist, jeg har ikke elbil. Det var en mellomsint mann som kom med noen «visdomsord» i onsdagens avis. Han starter med å si at hans samboer slett ikke er noen kjerring. Det er jeg enig i, kjerring er annet ord for kone og kanskje mer brukt på landsbygda. Det kan til og med være et hedersord, for eksempel ved å kalle noen «ei grepa gardskjerring».

Med historien om Teskjekjerringa ble for eksempel Alf Prøysen kjent langt ut over landets grenser. Men hedersnavn for samboer, nei der må man se etter andre muligheter.

Hvem vet egentlig hva som utspant seg i perioden fra bilen okkuperte en ladestasjon til mann, samboer og barn kom ut fra svømmehallen. Samboeren med den imponerende CVen skulle sette bilen på lading, men glemte det av en eller annen grunn. Var det ingen som tenkte å plugge i kontakten før de gikk i svømmehallen, de var jo to om det, hva foregikk i svømmehallen utenom svømming, var mannen klar over at bilen ikke ble satt på lading, var han klar over det, men sa det går sikkert bra eller ville ikke samboeren fortelle at hun hadde glemt det. Det er bare å velge antakelser.

Trengte bilen lading, var det bare snakk om vedlikeholdslading fordi det var en ledig kontakt der, eller hva. Hva med den uhøflige mannen, måtte han lade bilen akkurat der?

På solsiden i denne fortellingen er damen i 50-årene (en antakelse fra skribentens side) som hjalp en ung mor med barn. En skikkelig solskinnshistorie spør du meg. I møte ung – eldre på pendlertoget er det vel vanligvis motsatt, en ung gir ikke frivillig bort sitteplassen sin til en eldre.

Så var det avslutningen og den egentlige grunnen for at mannen skrev denne kronikken (min antakelse), å kalle en kvinne for kjerring blir det sagt, er sannsynligvis det verste som kunne skje. Er det virkelig det i en medieverden som oversvømmes av ord som det virkelig er grunn til å ta avstand fra. Har man ikke større problemer? Møtte senest en i dag som omtalte kona si for kjerringa mi, så vidt jeg vet har de fortsatt et meget bra forhold.

Om jeg har tenkt å skaffe meg elbil, tror ikke det gitt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags