Om ungdom og frykt for fremtiden

Av
DEL

LeserbrevBarn og unge som har en berettiget frykt for fremtiden, skal lyttes til og tas på alvor. I ytterste konsekvens er det en fare når vårt politiske system mister sin legitimitet. Det gjør den om politikerne er handlingslammet eller ignorante i møte med en eksistensiell utfordring.

Motstanden de møtes med av de voksne enten de er politikere, lederskribenter i store aviser eller bare sure voksne, bekrefter alvoret.

Slaget står ikke om vi er flinke til å kildesortere eller plukke søppel. Slaget står om politikerne våre tar valgene som gjør at dagens fossile avhengighet blir byttet med fornybar produksjon og forbruk av energi. Eller at vi stopper den pågående utryddelsen av dyre- og planteliv. Bland mange store viktige saker. Det krever stor og radikal innsats.

Vi sier at de unge er vårt håp, og også at det er de som kommer til å måtte løse klimakrisen. Det er ikke sant. Det er dagens valgte politikere som har ansvaret og som kan gjøre noe med de strukturelle endringene som er nødvendige. Det er Erna Solberg, Ulf Leirstein, og Jonas Gahr Støre. Det er Hanne Tollerud, Benedicte Lund og Gretha Kant i som skal gjøre sin del av jobben – i Moss. Det er disse, sammen med alle andre folkevalgte som er vårt fremtidshåp. Det er nå jobben må gjøres skal vi unngå å gi de unge en fremtid de bare må frykte.

Til dere unge: Dere vil bli møtt med fine taler, falske løfter, oppmuntrende ord, sarkasme, skuldertrekk og «business as usual». Mange vil ikke forstå at det er nødvendig å streike eller at klimatrusselen er en trussel. Ikke tro at forandringen kommer nå. Jeg kjenner de voksne, jeg har kjent dem i over 40 år, like lenge som vi har vært klar over klimatrusselen. De vil utsette, de vil prøve å si at de har tenkt å gjøre masse men de vil fortsette som før. Skal dere nå fram må dere være forberedt på å kjempe hardt og lenge.

Det er ingen vits i å utdanne seg til en ødelagt fremtid mener Greta Thunberg, jeg vil at dere skal handle som om huset vårt står i brann. Om de unge så skulle finne det nødvendig å streike hver eneste dag skal ikke jeg holde det imot dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags