Nedleggelse av containerhavna gir grunnlag for god byutvikling

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattVi registrerer at Venstre, - med god hjelp fra Moss Avis, får det til å høres ut som at de vil legge ned havna. Virkeligheten en annen. Venstre går inn for å avvikle Moss Havn som kommunalt foretak. Det blir ikke mer byutvikling med et slikt forslag.

Uansett driftsform, vil Moss Kommune som eier, ha den nødvendige kontroll med havna også sett i sammenheng med byutvikling

Nedleggelse av et kommunalt selskap, - for å overføre driften til kommunen, kan ha positive effekter hva demokratiet angår. Men det er ikke et virkemiddel for å løse de problemer som en havn i sentrum representerer.

NY KURS peker på en annen løsning. Vi går til valg på nedleggelse av containertrafikken ved Moss havn.

Vi ønsker å gå i dialog med Borg Havn med sikte på opprettelse av en felles havn i Østfold.

Moss Havn med sin ensidige satsing på containerhavn, vil ikke være bærekraftig. Driften er ikke lønnsom. Havnevirksomhet må ha næringsutvikling som hovedområde for å kunne drives og utvikles på en sunn og lønnsom måte.

Moss havn har ikke arealer til dette. Selv om de skulle gjennomføre en storstilt tørrlegging av Værla, og med det skaffe seg nytt land, - vil det ikke være tilstrekkelig.

Borg Havn omsetter for om lag 100 millioner og har et resultat på ca. 30 millioner. Borg Havn sier at containerhavna isolert sett, ikke drives med overskudd. Det er næringsutvikling for bedrifter som trenger nærhet til havn, som skaper resultatene.

Moss Havn ligger i sentrum, og har en beliggenhet som ikke egner seg for næringsutvikling som har behov for havn. Næringsutvikling i Moss bør søke nærhet til E6. Her har vi arealer. Transport med bil forurenser i stadig mindre grad, og om noen få år vil den være helt fri for utslipp av klimagasser.

NY KURS deltar gjerne i en debatt for å se på driftsformer for kommunale foretak, men dersom vi ønsker å løse de problemer containerhavna representerer, holder det ikke med endring av driftsform.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags