Hvem tror på Moss Høyre?

Av

Øivind Tandberg-Hanssen, førstekandidat, Moss SV

DEL

LeserbrevI et leserinnlegg i Moss Avis 26.1. med tittelen "Med tro på fremtidens Moss", er Moss Høyres førstekandidat, Harald Fløgstad, opptatt av hvordan vi velger å snakke og skrive til hverandre, at vi skal være vennlige mot hverandre og føre en respektfull samtale på tross av politisk uenighet. Det er kloke ord. Dessverre er det langt mellom liv og lære i Moss Høyre. Et par dager tidligere gikk Moss Høyres andrekandidat, Sissel Rundblad, til et nedrig angrep på facebook på en saksbehandler i Moss kommune som har engasjert seg politisk på fagområder som han ikke arbeider med til daglig.

Rundblad ble advart, gjort oppmerksom på at hun er helt på jordet og forsøkt irettesatt, men fulgte likevel opp angrepet (sammen med Moss Høyres tredjekandidat, Jørn Wille) i et leserinnlegg i Moss Avis 31.1. og i en artikkel samme dag. Det er nesten utrolig at to såpass sentrale høyrepolitikere ikke har fått med seg det mest grunnleggende i enhver folkevalgtopplæring, nemlig rolleforståelse og respekt for hverandres roller. Som politiker sår man ikke tvil om ansattes faglige integritet og man henger ikke ut enkeltansatte på sosiale medier!

Jeg nekter å tro at Sissel Rundblad ikke vet at en politiker skal forholde seg til rådmannen og ikke til den enkelte saksbehandler. Hun sitter i kommunens administrasjonsutvalg og har tidligere ledet samme utvalg. Derfor er det rimelig å tolke angrepet som starten på et valgkampår der Høyre ikke skyr noen midler for å skaffe seg makt og velgere. Vil Høyre at Nye Moss skal bli en kommune der de ansatte ikke tør å ytre seg eller engasjere seg politisk av frykt for personangrep fra prinsippløse politikere?

Roøvelser holder ikke her. Det holder heller ikke med "jeg ville ikke brukt akkurat de ordene". Her er det kun en uforbeholden unnskyldning til saksbehandleren som kan opprettholde inntrykket av Rundblad og Wille som seriøse politikere og Høyre som et troverdig parti.

Øivind Tandberg-Hanssen

Førstekandidat, Moss SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags