Skal henge sammen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DEBATT Når Arbeiderpartiet snakker om sterkere fellesskap og mindre forskjeller, handler det også om å holde Norge sammen. Da kan ikke forskjellene bli urettferdig store. Ikke mellom høy og lav. Ikke mellom by og land. Dette perspektivet var fraværende da Aftenposten og DN nylig kritiserte vårt nei til høyreregjeringens raske nedtrapping av postombæringen. Men det var dette perspektivet landsmøtet vårt i april løftet høyt, og konklusjonen vår i denne saken er en konkret og direkte oppfølging.

Alle vet hvilken vei pilene peker for tradisjonell post. Men pensjonisten som gleder seg til å få dagens avis mellom hendene, sitter ikke på en pil. Han og hun er her og nå. Og til sammen vil nærmere 400.000 rammes av det regjeringen nå gjør. Det tar vi på alvor. Vi hadde også tatt de to, rike hovedstadsavisene mer på alvor i denne saken, om det var deres egen distribusjon som ble rammet av omleggingen.

By-land-konflikten har blusset opp under høyreregjeringen. Stigende avmaktsfølelse i distriktene bør heller ikke hovedstadens analytikere ta lett på. Fenomener som Sverigedemokraterna, Brexit, Trump og Frankrikes gule vester handler om mye, men også dette.

Ap er partiet for både by og land. Det er derfor vi kan være et stort, helhetstenkende styringsparti, ikke et protestparti. Og vi er klare på at Norge skal gå framover, som et moderne land med ambisjoner. Men det må skje uten at fellesskapsfølelsen rakner. Alternativet kan fort bli dyrere enn summene man diskuterer i postsaken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken