En bønn

Fri flyt: Julen kan være tøff for mange, artikkelforfatter ber voksne ta hensyn til barn og unge

Fri flyt: Julen kan være tøff for mange, artikkelforfatter ber voksne ta hensyn til barn og unge

Av
DEL

LeserbrevHåpløshet forsterkes av rus. Vi blir alle mer grenseløse av å være fulle og ruset. Det er mange fridager for de aller fleste i julen og nyttår. Det drikkes mye mer i ferier enn ellers i året.

For mange barn og unge er det mye rus i familiene og miljøene de er i. Rådet for psykisk helse blir ofte kontaktet av fortvilte unge mennesker som heller vil være igjen på studenthybelen sin enn å dra hjem. Dette fordi far, mor, besteforeldre, onkler og tanter drikker så mye. De forteller om dårlig stemning, sinne og vold.

Det er lite frihetsfølelse å reise hjem til rus og alkohol. Derfor blir mange igjen alene. Det er en aktivt oppsøkt ensomhet for å beskytte seg selv. Kontaktsavnet er stort men alternativet er verre.

Årets største jule - og nyttårsønske er å begrense de risikofaktorene som fører til psykisk uhelse. La oss alle bidra til at det blir mulighet for omsorg og felleskap for alle.

I en kravstor studiehverdag så trenger også skoleelever og studenter fri. De trenger hjem å komme til som er trygge. Det finnes muligheter for hjelp. Er du fortvilet så finnes det hjelpetelefoner og chattetjenester der mennesker døgnet rundt vil lytte. Du finner tilgang til dette på Rådet for psykisk helse sin nettside. Ingen problemer er for små. Det er viktig å snakke sammen, åpenhet hjelper i seg selv og det hjelper omgivelsene til å forstå. Husk at det alltid finnes muligheter til å få det bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags