La oss hjelpe Solvik-Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSamferdselsminister er fortvilet, mange av de tiltenkte veiprosjektene som Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan kan, i følge en rapport fra Oslo Economics til Samferdselsdepartementet, ikke bli gjennomført på grunn av kostnadssprekk. De blir i gjennomsnitt 40% dyrere fra de omtales i planen til de er klare til utbygging.

Et av de svært viktige veiprosjektene som er nevnt i rapporten og som nå blir satt på vent er Riksvei 19 (fergeveien) gjennom Moss! Dette kan bli utsatt på ubestemt tid.

Og det er her vår hjelp kommer inn: Bane Nor (altså fra Samferdselsdepartementets budsjett) er kostnadsberegnet til ca kroner 10 milliarder. Det er godt dokumentert at en trasé i fjell under hele Moss by vil bli vesentlig billigere og antatt vil koste ca 5 milliarder, dersom han vil, altså som øverste myndighet og generalforsamling i Bane Nor, kan han for den samme summen som er tiltenkt brukt i Moss, kunne si ”Ja takk begge deler”, og få både en ny jernbanetrase OG en ny riksvei 19 gjennom Moss, og i tillegg sannsynligvis ha penger nok til enda et veiprosjekt i landet. Altså et helt Kinderegg!

At han i tillegg i ettertid vil få merkelappen ”en markant og handlekraftig statsråd” bør jo for ham framstå som en hyggelig bonus.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags