- Ser på mulighetene for tunnelløsninger

Det er ikke avgjort at den fremtidige Rv.19 bare skal gå i dagen gjennom Moss

Det er ikke avgjort at den fremtidige Rv.19 bare skal gå i dagen gjennom Moss Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Innlegg skrevet av Roar Midtbø Jensen, Avdelingsdirektør Statens Vegvesen, Bente Hedum, Rådmann i Moss og Håkon Bjarne Johnsen, Fylkesdirektør

DEL

DebattDagsavisen har i en artikkel 23. juni en overskrift og en ingress som etterlater et inntrykk av at Statens vegvesen nå planlegger riksvei 19 i dagløsninger gjennom Moss. Vi vil med dette avkrefte inntrykket som avisen skaper.

LES OGSÅ: Jernbanen, Riksvei 19 og krysningspunktet inn i Nasjonal transportplan

Statens vegvesen arbeider for tiden med en mulighetsstudie for å følge opp det regjeringen har bestemt etter fullført konseptvalgutredning og ekstern kvalitetssikring og det som nå er gitt av føringer etter Stortingets behandling av Nasjonal transportplan 2018 – 2029. Dette innebærer at Statens vegvesen ser på mulighetene for tunnelløsninger. Det innebærer både løsmassetunneler og fjelltunneler. Det er ikke startet formell planlegging etter plan- og bygningsloven. Det betyr at arbeidet er i en tidlig fase, hvor vi undersøker muligheter for hvilke alternativer det kan være aktuelt å se nærmere på i senere planlegging etter plan- og bygningsloven.

LES OGSÅ: Marsjerte for jernbaneutredning

Mulighetsstudien skal etter planen behandles administrativt og politisk i høst gjennom en etablert samarbeidsavtale hvor Moss kommune, Rygge kommune, Østfold fylkeskommune, Statens vegvesen og Bane NOR deltar. Hensikten med mulighetsstudien er å avklare det tekniske og økonomiske handlingsrommet og hvordan Moss kommune som planmyndighet og Statens vegvesen som tiltakshaver skal arbeide videre med å avklare løsning for en ny riksvei 19.

LES OGSÅ: - Riksvei 19 koster byen dyrt...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags