Skal ikke riksvei 19 forseres?

Gretha Kant (H) krever svar rundt RV 19-utbyggingen.

Gretha Kant (H) krever svar rundt RV 19-utbyggingen. Foto:

Av
DEL

MeningerI torsdagens kommunestyre ble kommuneplanens samfunnsdel vedtatt. I flg. §11-2 i lovverket skal kommuneplanens samfunnsdel ta stilling til langsiktige utfordringer, mål og strategier for kommunesamfunnet som helhet og kommunen som organisasjon. Den bør inneholde en beskrivelse og vurdering av alternative strategier for utviklingen i kommunen. (Ref. § 11-2 i lovverket).

Under behandlingen stilte vi følgende spørsmål til posisjonens Ap, SV, Sp, Rødt, Kr.f og MDGs forslag, som ble vedtatt: RV19 skal planlegges og bygges innen planperioden som varer til 2030.

– Betyr det at det ikke lenger arbeides for en forsering av RV19?

All vekst i persontrafikk skal taes med gange, sykkel og kollektivløsninger.

Trafikken fra Helgerødgaten og Kanalbrua er ikke nevnt.

– Betyr dette at man nå aksepterer SVVs arbeide om å skille RV19 fra Jeløytrafikken?

Det er ikke nevnt ønske om jernbanespor til havna. Det skal arbeides for et bilfritt sentrum, med bærekraftige transportløsninger. Det betyr at man lokalt må bidra for å få flere bussavganger. Er det tatt høyde for det?

Under temaet boligbygging, er det nå vedtatt at man vil sette innbygger foran utbygger, og ta i bruk virkemidler for å sikre styring av utbyggingstakt ut fra kommunale tilbud/behov. Vi ønsket en forklaring på hvordan dette skal skje i praksis.

Disse spørsmålene ble ikke besvart i torsdagens møte, derfor gjentar vi dem her, da vi regner med at dette vil være av allmenn interesse.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags